Bandırma merkezli rüşvet ve kişisel veri operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Bandırma merkezli operasyonda rüşvet ve kişisel veri suçlamasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 7'si tutuklandı; 15 telefon ve çeşitli belgeler ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 10.04.2026 10:46
Güncelleme Tarihi: 10.04.2026 10:51

Bandırma merkezli rüşvet ve kişisel veri operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Bandırma merkezli rüşvet ve kişisel veri operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Balıkesir merkezli yürütülen soruşturmada, rüşvet ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı.

Soruşturmanın kapsamı

Soruşturma, Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bandırma KOM Büro Amirliği ekiplerince başlatıldı. Yürütülen çalışmalar sonucunda, aralarında Tapu Müdürlüğünde görevli müdür yardımcısı, müteahhit, emlak danışmanı, inşaat ofisi çalışanları ve arzuhalcilerin bulunduğu şüphelilerin; üçüncü şahıslara ait taşınmaz, adres, telefon, hisse gibi kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirip iş ve işlemlerde öncelik veya kolaylık sağladıkları tespit edildi.

Operasyon ve ele geçirilenler

Soruşturma kapsamında Balıkesir merkezli; Bandırma, Gönen, Erdek ile Biga (Çanakkale) ve Gebze (Kocaeli) ilçelerinde toplam 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 15 adet cep telefonu incelenmek üzere el konulurken, çeşitli ajanda, evrak ve dokümanlar da ele geçirildi.

Yasal süreç

Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Bu aşamada şüphelilerden 1'i savcılıkça serbest bırakıldı, 7'si adli kontrolle serbest kalırken, 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BANDIRMA MERKEZLİ RÜŞVET VE KİŞİSEL VERİ OPERASYONUNDA 7 TUTUKLAMA

BANDIRMA MERKEZLİ RÜŞVET VE KİŞİSEL VERİ OPERASYONUNDA 7 TUTUKLAMA

BANDIRMA MERKEZLİ RÜŞVET VE KİŞİSEL VERİ OPERASYONUNDA 7 TUTUKLAMA

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.