Bandırma Doğanpınar'da elektrik hattında arıza: UEDAŞ yaklaşık 3 saatlik müdahaleyle sorunu giderdi

Bandırma Doğanpınar Mahallesi'nde yağış nedeniyle beton direk bağlantı noktasında kısa devre oldu; UEDAŞ ekipleri yaklaşık 3 saatlik çalışmayla arızayı giderdi, yaralanma olmadı.

Yayın Tarihi: 06.06.2026 12:38
Güncelleme Tarihi: 06.06.2026 13:13

Bandırma Doğanpınar'da elektrik hattında arıza: UEDAŞ yaklaşık 3 saatlik müdahaleyle sorunu giderdi

Bandırma Doğanpınar'da elektrik hattında arıza: UEDAŞ yaklaşık 3 saatlik müdahaleyle sorunu giderdi

Olayın Detayları

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Doğanpınar Mahallesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen elektrik hattı arızası, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Edinilen bilgiye göre, yağışlı havanın etkisiyle bir beton elektrik direğinin bağlantı noktasında kısa devre oluştu.

İlk olarak direğin üst kısmında kıvılcımlar görülürken, kısa devrenin devam etmesi sonucu elektrik kablolarının koruyucu plastik kaplamaları eriyerek alev aldı. Olay sırasında gök gürültüsünü andıran patlama sesleri duyuldu ve eriyen kablo bir süre sonra koparak yere düştü. Olay anı vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

Ekiplerin Müdahalesi ve Sonrası

İhbar üzerine bölgeye intikal eden UEDAŞ ekipleri, arızaya müdahale etti. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yaklaşık 3 saat sonra arıza giderilerek elektrik akışı yeniden sağlandı. Olay sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Olayla ilgili olarak inceleme başlatıldı. Mahalle sakinleri benzer olayların tekrar etmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

BANDIRMA’DA ELEKTRİK HATTINDA KORKU DOLU ANLAR

BANDIRMA’DA ELEKTRİK HATTINDA KORKU DOLU ANLAR

BANDIRMA’DA ELEKTRİK HATTINDA KORKU DOLU ANLAR

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.