Bandırma'da buğday tarlasında çıkan yangın söndürüldü
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde arazi ve buğday tarlasında yangın çıktı. Olay, Kayacık Mahallesi Dutliman yolu üzerinde, TOKİ konutlarının alt kısmındaki arazide meydana geldi.
Müdahale ve sevk edilen ekipler
Araziden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Bandırma İtfaiye Grup Amirliği'nden 3 araç ve 9 personel sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, rüzgarın etkisiyle alevli şekilde yanan alana müdahale etti.
Yangının boyutu ve rüzgarın etkisi nedeniyle bölgeye takviye istendi; çalışmalara destek vermek amacıyla 3 orman arazözü ve Bandırma Belediyesi'ne ait 2 su ikmal aracı da olay yerine sevk edildi.
Son durum ve inceleme
İtfaiye ile orman ekiplerinin koordineli müdahalesi sonucunda yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları tamamlandı ve yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.
BANDIRMA'DA BUĞDAY TARLASINDA ÇIKAN YANGIN EKİPLERİN MÜDAHALESİYLE SÖNDÜRÜLDÜ