Balıkesir Üniversitesi'nde 'Türk Dünyasının Renkleri' sahnelendi
Halk oyunları gösterisi Türk kültürel mirasını bir araya getirdi
Balıkesir Üniversitesinde düzenlenen Türk Dünyasının Renkleri adlı halk oyunları gösterisi, Türk coğrafyasının zengin kültürel mirasını aynı sahnede buluşturdu. Etkinlik, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Program boyunca Türk Halk Oyunları Topluğu tarafından sahnelenen gösteriler izleyicilere, Türk dünyasının ortak kültürel değerlerini yakından tanıma ve farklı coğrafyalara ait geleneksel unsurları deneyimleme fırsatı sundu. Gösteriler, ritim, kostüm ve hareket repertuarıyla kültürel çeşitliliği öne çıkardı.
Etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Murat Doğdubay ile birlikte senato üyeleri, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı. Program, kültürel birlik ve kardeşlik mesajları eşliğinde sona erdi.
Üniversite bünyesindeki bu tür kültürel etkinlikler, yerel ve bölgesel halk oyunlarının korunması ile öğrenci ve kent halkının kültürel mirasa ilgisinin arttırılması açısından önem taşıyor. Gösteri, üniversitenin toplumla etkileşimini güçlendirirken, farklı coğrafyalardan gelen geleneksel öğelerin ortak bir sahnede buluşmasına imkan verdi.
TÜRK DÜNYASININ RENKLERİ BALIKESİR'DE SAHNEYE TAŞINDI