operasyonun ayrıntıları:
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, silah ve mühimmat ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen istihbari çalışmalar sonucu Bandırma ve Ayvalık ilçelerinde hedefe yönelik operasyonlar düzenledi. Yapılan çalışmada, ticaretini yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik eş zamanlı müdahaleler gerçekleştirildi.
ele geçirilen malzemeler:
Operasyonlarda güvenlik güçleri tarafından 7 tabanca, 6 av tüfeği, 886 tabanca fişeği, 53 adet 36 kalibre toplu tabanca fişeği, 8 tabanca şarjörü, 22 kesici alet ve 5 dijital materyal ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, delil niteliği taşıması nedeniyle kayıt altına alındı.
soruşturma ve adli süreç:
Çalışmalar kapsamında toplam 10 şüpheli yakalanarak haklarında gerekli adli işlemler başlatıldı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik benzer çalışmaların devam ettiğini bildirdi ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.
BALIKESİR'İN BANDIRMA VE AYVALIK İLÇELERİNDE SİLAH VE MÜHİMMAT TİCARETİNE YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 7 TABANCA, 6 AV TÜFEĞİ, ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT VE ÇEŞİTLİ SUÇ UNSURLARI ELE GEÇİRİLDİ.