Balıkesir'de gökyüzü çocuklara kaldı: uçurtmalar barış ve umut taşıdı

Milli Eğitim Bakanlığı temasıyla Balıkesir Çamlık'ta düzenlenen etkinlikte yaklaşık 450 kişiyle çocuk hakları, barış ve umut mesajları uçurtmalara taşındı.

Yayın Tarihi: 15.09.2026 17:59
Güncelleme Tarihi: 15.09.2026 17:59

Balıkesir'de gökyüzü çocuklara kaldı: uçurtmalar barış ve umut taşıdı

balıkesir çamlık'ta çocuk hakları için renkli bir buluşma

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın" temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, Balıkesir Çamlık'ta yoğun katılımla yapıldı. Amaç, çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmak ve savaş ile çatışmalardan etkilenen çocuklara yönelik duyarlılığı artırmaktı.

katılımcılar ve organizasyon:

Programa Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Karesi İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse, İl Milli Eğitim Müdürü Selehattin Kal, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Yüceer katıldı. Etkinlikte anasınıfı, ilkokul ve ortaokul kademelerinden yaklaşık 200 öğrenci, 200 veli ile 50 öğretmen ve idareci olmak üzere toplamda yaklaşık 450 kişi yer aldı.

etkinlik alanı ve farkındalık çalışmaları:

Alan, çocukların oyun, güven ve eğitim haklarını görünür kılmak üzere dört farklı farkındalık çadırına ayrıldı. "Çocuklar Oyun Oynamalıdır", "Çocuklar Güven İçinde Büyümelidir", "Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır" ve "Hiçbir Çocuk Geride Bırakılmamalıdır" temalı çadırlarda çocuklar boyama ve çeşitli etkinliklerle düşüncelerini ifade etti.

Öğrenciler tarafından hazırlanan barış, umut, eğitim, güven ve dayanışma mesajları uçurtmalara asılarak sergilendi; böylece çocukların duyguları ve talepleri hem alanda hem de gökyüzünde görünür kılındı. Etkinlik boyunca uçurtmaların renkli görüntüleri halkın dikkatini çekti.

"umut uçurtması" sembolik çalışması:

Programın öne çıkan anlarından biri, çocukların barış ve umut dileklerinin sembolik olarak gökyüzüne taşındığı "Umut Uçurtması" çalışmasıydı. Bu temsili etkinlik, katılımcılar arasında birlik ve dayanışma vurgusunu güçlendirdi.

Etkinlik, çocukların güven içinde büyümesi, oyun oynama haklarının korunması ve eğitime eşit erişimin sağlanması dileğiyle sona erdi. Balıkesir'den yükselen renkli uçurtmalar, organizasyonun barış ve umut mesajını görsel olarak pekiştirdi.

BALIKESİR'DE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ "UÇURTMALAR VURULMASIN, GÖKYÜZÜ ÇOCUKLARA KALSIN!" TEMASI...

BALIKESİR'DE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ "UÇURTMALAR VURULMASIN, GÖKYÜZÜ ÇOCUKLARA KALSIN!" TEMASI DOĞRULTUSUNDA ÇAMLIK'TA ANLAMLI BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.