Balıkesir'de 23 Düzensiz Göçmen ve 2 İnsan Kaçakçısı Yakalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 23 düzensiz göçmen ile 2 insan kaçakçılığı şüphelisi gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 09.11.2024 18:15
Güncelleme Tarihi: 09.11.2024 18:15

Balıkesir'de 23 Düzensiz Göçmen ve 2 İnsan Kaçakçısı Yakalandı

Balıkesir'de Düzensiz Göçmen Operasyonu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen kapsamlı bir operasyonla birlikte, 23 düzensiz göçmen yakalandı. Bu kişilerin yasa dışı yollarla yurtdışına çıkmasına yardım eden 2 insan kaçakçılığı şüphelisi de gözaltına alındı.

Operasyon Ayrıntıları

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı geçişlerin engellenmesine yönelik olarak iki ayrı araçta operasyon düzenledi. Bu operasyonda, Midilli Adası'na gitmeye hazırlanan Afganistan uyruklu 23 düzensiz göçmen ele geçirildi.

Söz konusu araçlara el konularak yediemin otoparkına çekildi. Operasyonlar sırasında, bu kişilerin kaçışına aracılık ettiği belirtilen Ö.A. (42) ve S.K. (28) adlı şahıslar da yakalandı.

Suç Üstü Ele Geçirilen Malzemeler

Gözaltına alınan insan kaçakçılığı şüphelilerinin üzerlerinde 52 bin 600 lira, 60 dolar ve 145 avro bulundu. Yakalanan düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı