Balıkesir'in Gönen ilçesinde meydana gelen ve iki işçinin hayatını kaybetmesine neden olan yangına ilişkin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler, olayın nasıl gerçekleştiğine dair önemli bilgiler sunuyor.
Yangının Çıktığı Anlar
10 Ağustos'ta Hasanbey Mahallesi'ndeki süt ürünleri fabrikasının sevkiyat bölümünde çıkan yangında, malzemelerin yanmaya başlamasına ve bölgeden yükselen alevlere ait görüntüler dikkat çekiyor. Güvenlik kameralarındaki kayıtlar, alevlerin yükseldiği anları net bir şekilde gösteriyor.
Dumanla Kaplı Alan
Ayrıca, farklı bir güvenlik kamerasında ise iki işçinin ayrıldığı kapalı alanın kısa süre içerisinde yoğun bir dumanla kaplandığı görülüyor. Bu durum, olayın ciddiyetini artıran bir unsura işaret ediyor.
Soruşturma Süreci
Yangın sonucunda hayatını kaybeden işçiler, Özcan Yıldırım ve Ahmet İzmirli olarak belirlenmişti. Gönen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, çeşitli isimlerle anılan sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden U.Ç., çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Balıkesir'in Gönen ilçesinde faaliyet gösteren süt ürünleri fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor.
Balıkesir'in Gönen ilçesinde faaliyet gösteren süt ürünleri fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor.