Balık sezonu Yalova'da tezgâhları canlandırdı, fiyatlar geriliyor

Yalova Balık Hali'nde av sezonunun açılmasıyla tezgâh çeşitlendi ve fiyatlar düştü; esnaf Karadeniz avcılığının ek düşüş getirebileceğini söylüyor.

Yayın Tarihi: 10.09.2026 12:45
Güncelleme Tarihi: 10.09.2026 12:46

Balık sezonu Yalova'da tezgâhları canlandırdı, fiyatlar geriliyor

Av sezonu tezgâhları canlandırdı:

Yalova Balık Hali'nde av sezonunun başlamasıyla birlikte tezgâhlarda balık çeşitliliği belirgin biçimde arttı ve buna paralel olarak fiyatlarda düşüş gözleniyor. Hali esnafı, av yasağının sürdüğü dönemde miktarın az olması nedeniyle fiyatların yüksek kaldığını, sezonun açılmasıyla arzın yükseldiğini belirtiyor.

Hali esnaflarından Murat Bilim fiyatların mevcut durumu ve sezon gelişmeleri hakkında bilgi verdi. Bilim, şu an için hamsinin kilogramının 150-200 lira, istavrit ve sardalyanın 200 lira, palamudun ise 100-150 lira bandında satıldığını ifade etti.

Fiyatların seyri ve beklentiler:

Bilim, Karadeniz'de balıkçılığın başlamasının fiyatları daha da aşağı çekebileceğini vurguladı: "Fiyatlar daha da düşebilir." Esnaf, şu anki arzın piyasayı rahatlattığını, balığın Türkiye'de hala en ucuz ve sağlıklı gıdalardan biri olduğunu söyledi.

Av sezonunun açılmasıyla tezgâhlara giren türlerin artması tüketiciye daha fazla seçenek sunarken, satış fiyatları üzerinde doğrudan etkili oluyor. Esnaf, arz arttıkça rekabetin ve satış hacminin yükselmesinin fiyatları dengede tutacağını belirtiyor.

Tüketici eğilimleri ve öne çıkan türler:

Bilim, halkın en çok talep gösterdiği türlerin hamsi, sardalya ve istavrit olduğunu kaydetti. Hamsinin yağ oranı ve omega-3 içeriği nedeniyle tüketiciler tarafından tercih edildiği, sardalyanın ise şu dönemde denizden çıkan en iyi balıklar arasında sayıldığı belirtildi.

Palamut için de bu dönemde av miktarının fazla olduğuna dikkat çeken Bilim, palamutun doyurucu olması ve ülkenin her köşesine gönderilebilecek miktarda bulunmasının talebi artırdığını söyledi. Esnafın ortak görüşü, sezon ilerledikçe hem çeşitliliğin hem de fiyat istikrarının korunacağı yönünde.

YALOVA BALIK HALİ’NDE AV SEZONUNUN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE TEZGÂHLARDAKİ BALIK ÇEŞİTLİLİĞİ ARTARKEN...

YALOVA BALIK HALİ’NDE AV SEZONUNUN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE TEZGÂHLARDAKİ BALIK ÇEŞİTLİLİĞİ ARTARKEN, FİYATLARDA DA DÜŞÜŞ YAŞANDI. BALIKÇILAR, ÖZELLİKLE KARADENİZ’DE AVCILIĞIN BAŞLAMASIYLA FİYATLARIN DAHA DA GERİLEYEBİLECEĞİNİ BELİRTTİ.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.