Bist 100
10.255,98 0%
DOLAR
32,22 -0,08%
EURO
34,76 0,17%
ALTIN
2.391,16 0,41%

Balık kokusunu sevmeyenlere müjde! Bu karışımı kaynatın ve kokuyu unutun

Balık, sağlıklı ve lezzetli bir besin olmasına rağmen evde pişirildiğinde ortaya çıkan kokusu birçok kişiyi rahatsız ediyor. Peki, balık kokusunu gidermenin pratik yolları neler? İşte size balık pişirdikten sonra evinizde hiçbir koku kalmayacak ipuçları...

Yayın Tarihi: 21.02.2024 12:38
Güncelleme Tarihi: 21.02.2024 12:38

Balık kokusunu sevmeyenlere müjde! Bu karışımı kaynatın ve kokuyu unutun

Balık pişirmek, özellikle kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmezi. Ancak balık pişirdikten sonra evde kalan o inatçı koku, balık yeme keyfini gölgeleyebiliyor. Hatta bazıları sırf bu yüzden evde balık yapmaktan kaçınıyor. Oysa balık kokusunu gidermek için çok basit yöntemler var. Balık pişirdikten sonra evinizde hiçbir koku kalmayacak. İşte detaylar...

BALIK PİŞİRMEDEN ÖNCE NE YAPMALI?

Balık kokusunu gidermenin ilk adımı, balığı pişirmeden önce hazırlamaktır. Balığı pişirmeden önce 20 dakika sütte bekletmek, balıktaki kötü kokuların gitmesini sağlar. 

balığı sütte bekletmek

Alternatif olarak su ile limon suyunu karıştırıp balığı bu karışımın içine yatırmak da balığın tadını kaybetmeden kötü kokulara sebep olan mikroplardan arınmasını sağlar.

BALIK PİŞİRİRKEN NE YAPMALI?

Balık pişirirken de kokuyu önlemek için bazı püf noktaları uygulayabilirsiniz. Örneğin, balığı kızartırken tavanın içine bir miktar maydanoz eklemek, balık kokusunun diğer odalara yayılmasını önler. Ya da kızartma yağının içine birkaç dilim limon atmak da aynı etkiyi yapar. Balığı fırınlarken ise balıkların arasına defne yaprakları yerleştirmek, hem balığa lezzet katar hem de kokuyu azaltır.

balık pişirmek

BALIK PİŞİRDİKTEN SONRA NE YAPMALI?

Balık pişirdikten sonra da evdeki kokuyu gidermek için birkaç yöntem deneyebilirsiniz. Bunlardan biri, balığı kızarttıktan sonra bir tencerede sirke veya limon suyu, defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil koyarak kaynatmaktır. Bu karışım, evdeki balık kokusunu emerek hoş bir koku yayılmasını sağlar. 

balık nasıl pişer

Bir diğer yöntem ise ocağın en ufak gözünde toz şeker eritmektir. Şekerin karamel yapısı, balık kokusunu içine çeker. Ayrıca bir tencere içindeki suya vanilya koyup kaynatmak ya da kuru çayı teflon tavada kavurmak da balık kokusunu gidermeye yardımcı olur.

BALIK KOKUSUNU GİDERMEK İÇİN BAŞKA NELER YAPILABİLİR?

Balık kokusunu gidermek için başka neler yapılabilir diye merak ediyorsanız, işte size birkaç öneri daha:

• Balık pişirirken kokulu mumlar ya da tütsü yakmak, balık kokusunu bastırmaya yardımcı olur.

• Balık pişirdikten sonra kızartma tavasını bekletmeden yıkamak, kokunun daha da artmasını önler. Yalnız önce soğuk sudan geçirmek önemli. Sıcak su kokunun daha da artmasına sebep olur.

balık pişirmek hakkında

• Balık pişirdikten sonra elinize sinen balık kokusundan ise yarım bir limonla ellerinizi ovduktan sonra soğuk suyla yıkayarak kurtulabilirsiniz.

Balık kokusunu gidermek için bu ipuçlarını uyguladığınızda, balık pişirdiğinize kimse inanmayacak! Artık balık yemekten çekinmeyin ve sağlıklı beslenmenin tadını çıkarın!