Emeklilikte Adalet Derneği'nden Kademeli Emeklilik Çağrısı
Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda kademeli emeklilik talebini dile getiren bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte dernek üyeleri, meydanda stant kurarak vatandaşlara emeklilik sistemine ilişkin bilgilendirici broşürler dağıttı.
Genel Başkan Uğurlu'dan Açıklamalar
Derneğin Genel Başkanı Mihriban Uğurlu, basına yaptığı açıklamada, 2023 yılında emeklilikte yaşa takılanlar için bir yasal düzenleme yapıldığını, ancak bu düzenlemenin yalnızca 8 Eylül 1999 öncesinde işe başlayanları kapsadığını belirtti. Uğurlu, bu tarihten sonraki çalışanların, akranlarından yıllar sonra emekli olma durumuyla karşı karşıya kaldığını ifade etti.
Uğurlu, şunları kaydetti: "8 Eylül 1999 öncesi işe girenler 5 bin-5 bin 975 gün primle emekli olabiliyor. Ancak 8 Eylül sonrası işe girenler 8 bin, 9 bin, hatta 10 bin gün prim ödemek zorunda kalarak 17 yıl daha fazla çalışmak durumundalar. Bu nedenle kademeli emeklilik sisteminin acilen yasalaşması gerekmektedir."
Meclis'e Çağrı
Uğurlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girmeden önce kademeli emeklilik taleplerini duyurmak istediklerini de sözlerine ekledi. "Biz erken emeklilik istemiyoruz; işe giriş yılına göre belirlenmiş kademeli emeklilik talep ediyoruz. Çünkü şu an emekli olanlardan daha fazla çalıştık ve daha fazla prim ödedik" ifadesinde bulundu.