Bu sene Ramazan ayı özellikle de dar gelirli vatandaş için bir hayli zor geçiyor. Geçtiğimiz seneye nazaran kat be kat artan fiyatlar, vatandaşın cebini zorlarken, alım gücü düşen dar gelirli vatandaş, sofralarını nasıl dolduracağını kara kara düşünüyor. Devlet tarafından dar gelirli vatandaşa sunulan bir çok destek ödemesi mevcut. Bu destekler bireyin ihtiyacına göre şekilleniyor. Yaşlı, genç, hasta, engelli, kadın, öğrenci demeden her kalemde ödemeler de hak sahibinin hesabına düzenli olarak aktarılıyor. Hesaplara aktarılan tutarlarla alakalı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gün gün açıklamalar yapılıyor. Öte yandan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş hesaplara aktarılacak olan tarih ve tutar bilgisini kamuoyuna sunuyor.
BAKANLIKTAN RAMAZAN DESTEĞİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında Ramazan ayında dar gelirlinin hanesini dolduracak olan desteği belirtti. Bakan Göktaş Ramazan ayında dar gelirlinin hesabına ekstradan Ramazan desteğinin yatırılması adına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yüklü tutarda destek ödemesi yapıldığını belirtti. Yapılan tutar açıklamasında 837,3 milyon TL'lik kaynağın aktarıldığı belirtildi.
BAŞVURULAR SYDV'LERE
Ramazan ayında gıda ve temel ihtiyaçların alınmasını hedefleyen bu destekten dar gelirli bireyin faydalanacağı belirtilirken, ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan bu artışın, geçmiş yıllara kıyasla daha kapsamlı bir destek sağladığına dikkat çekti. Ramazan ayında SYDV'lere başvuran ve gerekli işlemler akabinde hak sahibi olan bireye sağlanan bu destek ile birlikte toplumun her kesimine ulaşılması hedefleniyor.