Bist 100
10.716,15 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,04 0,07%
ALTIN
2.516,7 1,15%

Bakanlığın "Türkiye Yüzyılı'nın Yüz Akı 100 Eseri" albümü yayında!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "Türkiye Yüzyılı'nın Yüz Akı 100 Eseri” albümü yayında!

Yayın Tarihi: 10.02.2024 11:27
Güncelleme Tarihi: 10.02.2024 11:27

Bakanlığın "Türkiye Yüzyılı'nın Yüz Akı 100 Eseri" albümü yayında!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir açıklamada, Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında hazırlanan "Türkiye Yüzyılı'nın Yüz Akı 100 Eseri” albümünün yayımlandığı duyuruldu. Söz konusu albümde ise Türkiye’nin bugüne kadarki kazanım ve birikimleri kendine yer buldu. Dijital platformda yayımlanan eser, milletimizin hafızasının tazelenmesi amacıyla oluşturuldu. 

Dünyada ses getiren çalışmaların daha görünür olması için hazırlanan bu albüm, aynı zamanda çocukların ufkunu genişletmeyi ve ilham vererek cesaretlendirmeyi hedefledi. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün (YEĞİTEK) geliştirdiği albüm, Milli Eğitim Bakanlığının Yüzüncü Yıl Galerisi’nde beğeniye sunuldu. 

Türkiye’nin özgün projeleri tanıtıldı 

Albümde Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, TOGG, TCG Anadolu Gemisi, İstanbul Havalimanı, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yusufeli Barajı, Hidroelektrik Santrali, insansız hava aracı, Milli Muharip Uçağı ve milli tank gibi özgün projeler de tanıtıldı. 

Öte yandan albümü ziyaret edenlerin eserlere ait metin, fotoğraf ve videoları inceleyerek yorumlarını yine dijital sistem üzerinden paylaşabileceği de vurgulandı. Albümün sunumunda ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in değerlendirmelerine de yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen tüm bu projelerde görev alan herkese teşekkür eden Bakan Tekin, farklı sektörlerde ve coğrafyalarda iyi uygulama örneklerinin olduğunun altını çizdi. Eğitim, sağlık, ulaşım, enerji, teknoloji ve daha birçok alanda yapılan projelerin gurur verici olduğunu söyleyen Bakan Yusuf Tekin, emek veren herkese şükranlarını sundu.