Bist 100
10.251,27 0%
DOLAR
32,29 -0,15%
EURO
34,8 -0,07%
ALTIN
2.395 0,56%

Bakan Yumaklı, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ATO Congresium'da düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nı ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 09.02.2024 15:25
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 15:25

Bakan Yumaklı, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nı ziyaret etti

Hayatı kolaylaştıracak konularda teknolojik ürünlerin geliştirilmesi gerektiğini belirten Bakan Yumaklı, teknolojiyi bu alanda kullanmaya devam edeceklerini vurguladı. 

ATO Congresium'da düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na katılan Yumaklı, fuardaki stantları gezerek bilgi aldı. Teknolojiyi sadece alet ya da ekipman olarak düşünmemek gerektiğini kaydeden Yumaklı, "Hayatımıza dokunan ve etkileyecek konularda da dijital teknolojiyi geliştirmemiz gerekir. Bu teknolojilerin de üretimin verimliliğini sağlaması gerekir." şeklinde konuştu. 

bakan yumaklı

Tarım sektöründe teknolojinin yoğun kullanımına dikkat çeken Bakan Yumaklı, iklim değişikliğine değindi. Bu nedenle tohum teknolojisini değiştirmenin gerektiğini belirten Bakan Yumaklı, teknolojinin bugün orman yangınlarında kullanıldığını kaydetti. Ayrıca suyun kullanımına dair verimli teknolojilerin geliştirilmesi gerektiğini de ekledi. 

bakan ibrahim yumaklı

Ülkede teknoloji üretebilecek genç beyinlerin ve yetenekli mühendislerin olduğunu kaydeden Bakan Yumaklı son olarak şunları söyledi:

"Tarım ve ormancılık başta olmak üzere hayatımızın tamamına dokunacak teknolojiyi, üretimlerimizi ya da faaliyetlerimizi verimli şekilde gerçekleştirmek üzere kullanmaya devam edeceğiz.”