Bakan Yerlikaya: Önünü kesen sürücülere Yeni Trafik Kanunu ile caydırıcı cezalar geliyor
Bakanlık açıklaması
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında İstanbul’un Sarıyer ilçesinde aracıyla başka bir sürücünün önünü kesmeye çalışarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren T.F.'nin yakalandığını bildirdi ve gereğinin yapıldığını belirtti.
Yerlikaya, paylaşımında bu tür zorbalıkların önüne geçmek için yeni düzenlemeler getirileceğini vurguladı: «Başka bir aracın önünü kesmeye çalışan sürücülere caydırıcı cezalar geliyor.»
Yeni teklifin öngördüğü yaptırımlar
Bakanın aktardığına göre, Yeni Trafik Kanunu Teklifi kapsamında yol kesme ve araçtan inip saldırı amaçlı davranışlarda bulunan sürücülere yönelik özel bir madde yer alacak. Yerlikaya'nın açıklamasında cezalar şöyle sıralandı: «İlk kez Yeni Trafik Kanunu Teklifine girecek maddeye göre, saldırı amacıyla araçtan inen ve yol kapatan bu sürücüye, 180 bin lira idari para cezası uygulayacağız, sürücü belgesini 60 gün süreyle geri alacağız ve aracını 60 gün süreyle trafikten men edeceğiz.»
Yerlikaya, bu tür yaptırımların amacının trafik düzenini sağlamak ve vatandaşların can güvenliğini korumak olduğunu belirtti: «Bu cezadan sonra sizce bir daha yapabilir mi? Trafik cezaları caydırıcı olacak. Trafik düzenini bozmak, vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atmak kabul edilemez.»
Vatandaşa çağrı
Bakan ayrıca vatandaşlardan trafik güvenliğini tehlikeye atan davranışları bildirmelerini istedi ve ilgili uyarıyı yineledi: «Trafik güvenliğini hiçe sayan bu kişileri lütfen 112 Acil Çağrı Merkeziimize bildirelim. Biz gereğini yaparız.»
Yerlikaya'nın paylaşımında, Sarıyer olayı bağlamında T.F.'nin yakalandığı ve hukuki sürecin işletildiği belirtildi.
İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA, "BAŞKA BİR ARACIN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞAN SÜRÜCÜLERE CAYDIRICI CEZALAR GELİYOR. İSTANBUL'UN SARIYER İLÇESİNDE ARACIYLA BİR BAŞKA SÜRÜCÜNÜN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞAN TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜREN T.F. YAKALANDI, GEREĞİ YAPILDI" DEDİ.