Bakan Uraloğlu: kayseri'de ulaştırma için el birliğiyle çözümler üreteceğiz

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri temaslarında yerel yönetimler ile uyum içinde Yerköy-Kayseri Hızlı Tren ve yol projelerinde iş birliği sözü verdi.

Yayın Tarihi: 08.08.2026 16:15
Güncelleme Tarihi: 08.08.2026 16:15

Bakan Uraloğlu: kayseri'de ulaştırma için el birliğiyle çözümler üreteceğiz

Ulaştırma Bakanı Kayseri programını değerlendirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Kayseri’de valilik, parti teşkilatı ve büyükşehir belediyesi ziyaretlerinde bulundu. Gündemde il genelinin ulaştırma yatırımları ve devam eden şantiye çalışmaları vardı.

İl ziyaretlerinin akışı ve görüşmeler:

Program çerçevesinde önce Kayseri Valiliği'ni ziyaret eden Uraloğlu, burada Vali Gökmen Çiçek ile görüştü. Ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçen bakan, İl Başkanı Hüseyin Okandan ve teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Bu görüşmeler, merkezi hükümet ile yerel aktörler arasındaki koordinasyonun pekiştirilmesini hedefledi.

Belediye ziyareti ve projelere ilişkin mesaj:

Uraloğlu, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti; Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından karşılandı. Makamdaki görüşmede, ilin ulaştırma eksenindeki öncelikleri ve yürütülen projeler masaya yatırıldı.

Bakan Uraloğlu programına ilişkin olarak, "Kayseri’nin ulaştırma problemleriyle dertlenmeye devam edeceğiz. Daha güzel hizmetleri beraber yapacağız inşallah" ifadelerini kullandı. Ziyaretin başlangıcında ise Yerköy - Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı şantiyesi ile çevre yolu şantiyesini incelediklerini belirtti.

Uraloğlu, konuşmasında yerel yönetim ile merkezi hükümetin uyumuna vurgu yaparak, Kayseri’nin bu alandaki örnek iş birliğiyle yatırımların hızlanacağını söyledi. Bakan, önümüzdeki dönemde de ilçe belediyeleriyle ortak hareket ederek ulaştırma alanında somut adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Görüşmeler boyunca karşılıklı memnuniyet dile getirildi ve Kayseri'de yürütülen projelerin takipçisi olunacağı vurgulandı. Ziyaret, mevcut şantiye çalışmalarının yerinde incelenmesi ve ilerleyen süreçte yapılacak koordinasyon toplantılarının habercisi olarak değerlendirildi.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZİYARETİNDE KONUŞAN BAKAN URALOĞLU; "KAYSERİ'NİN ULAŞTIRMA...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZİYARETİNDE KONUŞAN BAKAN URALOĞLU; "KAYSERİ'NİN ULAŞTIRMA PROBLEMLERİYLE DERTLENMEYE DEVAM EDECEĞİZ. DAHA GÜZEL HİZMETLERİ BERABER YAPACAĞIZ İNŞALLAH" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.