
Bakan Uraloğlu'nun Gençlere Mesajları
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'deki hedeflere ulaşmanın en büyük güvencelerinin gençler olduğunu ifade etti. BTK Akademi'nin düzenlediği geleneksel iftar programında gençlerle buluşan Uraloğlu, 'Sizin enerjiniz, merakınız, öğrenme azminiz, ülkemizin geleceğini şekillendirecektir.' dedi.
Yazılım ve Yapay Zeka Stratejileri
Uraloğlu, yazılım geliştirme, yapay zeka ve siber güvenlik gibi alanların, ekonomik kalkınma ve milli güvenlik açısından kritik önem taşıdığını vurguladı. Yapay zekanın sağlık, eğitim ve finans gibi birçok sektörde devrim niteliğinde yenilikler sunduğunu belirtti. Bakan, gençlerin bu alandaki çalışmalarıyla geleceğe yön verebileceğini ifade etti.
Siber Güvenliğin Önemi
Bakan Uraloğlu, siber güvenliğin dijital dünyanın görünmez kahramanları için kritik bir meslek olduğunu ifade ederek, bilgi çağının getirdiği fırsatların yanı sıra siber tehditlerin de arttığını belirtti. Gençlere, 'Bazılarınız siber güvenlik uzmanları olarak ülkemizin siber egemenliğini koruyacaksınız.' diyerek önemli sorumluluklar üstleneceklerini vurguladı.
Bilgi Teknolojilerinde Büyük İvme
Türkiye'nin son yıllardaki bilgi teknolojileri yatırımlarına dikkat çeken Uraloğlu, genişbant internet abonelik sayısının 96,4 milyona ulaştığını, fiber optik kablo uzunluğunun 588 bin kilometreye yükseldiğini aktardı. Ayrıca, e-Devlet uygulamasıyla vatandaşların devlet işlerini hızlı bir şekilde çözebildiğini belirtti.
5G ve Gelecek Hedefleri
Uraloğlu, 5G teknolojisine geçiş sürecini hızlandırdıklarını ve bu yıl itibarıyla İstanbul Havalimanı ve büyük futbol stadyumlarında 5G deneyiminin sunulmaya başlandığını duyurdu. 2026 yılına kadar Türkiye genelinde 5G'ye geçmiş olmayı planladıklarını belirtti.
BTK Akademi'nin Rolü
BTK Akademi'nin gençlere en güncel bilgileri aktarma ve sektörel buluşmalar sağlama konusundaki çabalarına dikkat çeken Uraloğlu, akademinin Türkiye'nin en büyük çevrim içi eğitim platformu olduğunu ve bugüne kadar 11 bin 371 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.
Teknolojide İnsan Odaklı Vizyon
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Türkiye'nin teknoloji alanında önemli bir ilerleme kaydettiğini vurgulayarak, 'Artık kendi uydusunu üreten, uzaya fırlatan ve kendi teknolojilerini geliştiren bir ülkeyiz.' dedi. BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ise, teknolojinin toplumu şekillendirdiği bir dönemden geçildiğini ve Türksat’ın dijital geleceği inşa etme konusunda önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) BTK Akademinin düzenlediği geleneksel iftar programında gençlerle bir araya geldi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) BTK Akademinin düzenlediği geleneksel iftar programında gençlerle bir araya geldi.