Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokullarda Türkçe dersinin önemini artırmak için yeni bir adım attı. NTV yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkçe’den 70 alamayan öğrencilerin sınıf geçmesinin zorlaşacağını açıkladı.
Okullarda sınıf geçmek artık zorlaşıyor. Türkçe dersinde 70 ortalamayı geçemeyen öğrenciler sınıfı kurul kararı olmadan geçemeyecek.
TEŞEKKÜR VE TAKDİR BELGESİ DE YOK
Bakan Tekin, Türkçe’den 70 ortalamayı tutturamayan öğrencinin teşekkür ya da takdir belgesi alamayacağını belirtti. Ayrıca, 70’in altında kalan öğrencinin bir üst sınıfa geçebilmesi için öğretmenler kurulu kararına ihtiyacı olacağını söyledi.
“Sınıf geçemez demiyoruz ama biraz zorlaşacak.” diyen Bakan Tekin, “Anadilini doğru öğrenemeyen çocuklar, yabancı dil eğitiminde de pozitif bilimlerde de başarısız oluyor. Bu nedenle böyle bir karar aldık.” ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMEN ATAMALARI BELLİ DEĞİL
Bakan Tekin, ayrıca öğretmen atamalarına ilişkin de konuştu. Hangi branşa ne kadar öğretmen alınacağına henüz karar verilmediğini söyleyen Bakan Tekin, atama takviminin önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu.