Bakan Tekin: Son 20 Yılda Önceki 80 Yılda Yapılan Kadar Derslik, Teknolojik Yatırım ve Öğretmen Ataması Yapıldı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Mardin'de düzenlenen Kitap Kurdu Yarışması tanıtım programında son 20 yılda eğitim alanında kaydedilen gelişmeleri değerlendirdi. Programa Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş, ilçe belediye başkanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Eğitim yatırımları ve Bakanın değerlendirmesi
Tekin, geçmişin ve bugünün imkanları karşılaştırıldığında Türkiye'nin eğitimde önemli mesafe aldığını vurguladı. Bakan Tekin, "Biz daha önceki 80 yılda yapılan kadar derslik yaptık, teknolojik hamle yaptık, öğretmen ataması yaptık ve sizin çok iyi şartlarda, eğitim almanız için zemin oluşturduk." dedi. Tekin, bu sürecin liderliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlayarak teşekkürlerini iletti.
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ve okuma alışkanlığı
Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin merkezinde "iyi insan yetiştirmek" hedefinin bulunduğunu belirtti ve öğrencilerin okuma alışkanlığının güçlendirilmesine dikkat çekti. Tekin, okuma kültürünün gelişmesini, çocukların okuma-yazma becerilerinin ve kendilerini ifade edebilme yetilerinin artırılmasını istediğini şu sözlerle açıkladı: "Bu süreçte de özellikle kendilerini doğru ifade edebilmeleri açısından okuma kültürünün gelişmesini, çocuklarımızın okuma yazma becerilerinin gelişmesini, okuma yazma alışkanlıklarının gelişmesini istiyoruz... Biz istiyoruz ki çocuklarımız okuma alışkanlığını kazansın. Sizler okuma alışkanlığı kazanın. Çok okuyun ki kendinizi iyi eğitin, çok okuyun ki kendinize özgüvenli bir biçimde kendinizi ifade edebilesiniz." Tekin, yarışmayı Türkiye çapında hayata geçiren TÜGVA'ya teşekkür etti.
Program sonrası görüşmeler
Programın sonunda Bakan Tekin'e tablo ve plaket takdim edildi. Etkinliğin ardından Tekin, AK Parti Mardin İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI (TÜGVA) TARAFINDAN MARDİN’DE DÜZENLENEN "KİTAP KURDU YARIŞMASI"NIN MARDİN’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN LANSMAN PROGRAMINA KATILDI.