Bakan Tekin: Son 20 Yılda Önceki 80 Yılda Yapılan Kadar Derslik, Teknolojik Yatırım ve Öğretmen Ataması Yapıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TÜGVA'nın Mardin etkinliğinde son 20 yılda eğitimde kaydedilen ilerlemeyi, derslik, teknoloji ve öğretmen atamalarını anlattı.

Yayın Tarihi: 21.11.2025 17:35
Güncelleme Tarihi: 21.11.2025 17:35

Bakan Tekin: Son 20 Yılda Önceki 80 Yılda Yapılan Kadar Derslik, Teknolojik Yatırım ve Öğretmen Ataması Yapıldı

Bakan Tekin: Son 20 Yılda Önceki 80 Yılda Yapılan Kadar Derslik, Teknolojik Yatırım ve Öğretmen Ataması Yapıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Mardin'de düzenlenen Kitap Kurdu Yarışması tanıtım programında son 20 yılda eğitim alanında kaydedilen gelişmeleri değerlendirdi. Programa Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu, MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş, ilçe belediye başkanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Eğitim yatırımları ve Bakanın değerlendirmesi

Tekin, geçmişin ve bugünün imkanları karşılaştırıldığında Türkiye'nin eğitimde önemli mesafe aldığını vurguladı. Bakan Tekin, "Biz daha önceki 80 yılda yapılan kadar derslik yaptık, teknolojik hamle yaptık, öğretmen ataması yaptık ve sizin çok iyi şartlarda, eğitim almanız için zemin oluşturduk." dedi. Tekin, bu sürecin liderliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlayarak teşekkürlerini iletti.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ve okuma alışkanlığı

Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin merkezinde "iyi insan yetiştirmek" hedefinin bulunduğunu belirtti ve öğrencilerin okuma alışkanlığının güçlendirilmesine dikkat çekti. Tekin, okuma kültürünün gelişmesini, çocukların okuma-yazma becerilerinin ve kendilerini ifade edebilme yetilerinin artırılmasını istediğini şu sözlerle açıkladı: "Bu süreçte de özellikle kendilerini doğru ifade edebilmeleri açısından okuma kültürünün gelişmesini, çocuklarımızın okuma yazma becerilerinin gelişmesini, okuma yazma alışkanlıklarının gelişmesini istiyoruz... Biz istiyoruz ki çocuklarımız okuma alışkanlığını kazansın. Sizler okuma alışkanlığı kazanın. Çok okuyun ki kendinizi iyi eğitin, çok okuyun ki kendinize özgüvenli bir biçimde kendinizi ifade edebilesiniz." Tekin, yarışmayı Türkiye çapında hayata geçiren TÜGVA'ya teşekkür etti.

Program sonrası görüşmeler

Programın sonunda Bakan Tekin'e tablo ve plaket takdim edildi. Etkinliğin ardından Tekin, AK Parti Mardin İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI (TÜGVA) TARAFINDAN MARDİN’DE DÜZENLENEN...

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI (TÜGVA) TARAFINDAN MARDİN’DE DÜZENLENEN "KİTAP KURDU YARIŞMASI"NIN MARDİN’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN LANSMAN PROGRAMINA KATILDI.

PROGRAMIN ARDINDAN BAKAN TEKİN, AK PARTİ MARDİN İL BAŞKANLIĞI’NI ZİYARET EDEREK PARTİLİLERLE BİR...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.