Bakan Şimşek, Shakespeare görseliyle yapılan 'saç ve diş turizmi' göndermesini yeniden paylaştı

Bakan Mehmet Şimşek, İngiliz hesap 'No Context Brits' tarafından Türkiye'nin sağlık turizmine William Shakespeare üzerinden yapılan esprili paylaşımı sosyal medyadan yeniden paylaştı.

Yayın Tarihi: 24.01.2026 14:28
Güncelleme Tarihi: 24.01.2026 14:28

Bakan Şimşek, Shakespeare görseliyle yapılan 'saç ve diş turizmi' göndermesini yeniden paylaştı

Bakan Şimşek, Shakespeare görseliyle yapılan 'saç ve diş turizmi' göndermesini yeniden paylaştı

İngiliz hesap tarafından yapılan mizahi gönderi Hazine ve Maliye Bakanı tarafından paylaşıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından İngiltere merkezli bir hesabın Türkiye'deki sağlık turizmine ilişkin esprili paylaşımını yeniden paylaştı. Orijinal gönderi, İngiliz yazar William Shakespeare görseli üzerinden yapılan göndermeyle dikkat çekti.

'No Context Brits' adlı hesabın paylaşımında, Shakespeare’in görseliyle birlikte "William Shakespeare, Türkiye’yi ziyaret ettikten sonra (1610)" ifadesi yer aldı. Paylaşılan görselde özellikle Shakespeare’in saçları ve dişleri görsel vurgu oluşturarak Türkiye’nin sağlık turizmine atıf yaptı.

Bu yeniden paylaşım, resmi bir ismin mizahi bir içeriği sosyal medyada yinelemesi bağlamında dikkat çekiyor. Sağlık turizmi vurgusunu mizahi bir dille yapan içerikler, hedef kitlede farkındalık ve ilgi uyandırabiliyor; ayrıca ülkenin tanıtımına dolaylı katkı sağlayabiliyor.

Paylaşımın seçilen referans aracılığıyla uluslararası okuyucuya ulaşması, sosyal medyada kültürel göndermelerin nasıl iletişim aracı olarak kullanılabileceğine dair bir örnek sunuyor. Bakan Şimşek’in yeniden paylaşımı, konuya resmi bir isim tarafından verilen bir dereceye kadar dikkat ve görünürlük kazandırdı.

Genel olarak bu tür paylaşımlar, mizah yoluyla sağlık hizmetlerinin ve turizm olanaklarının gündeme gelmesini sağlıyor; aynı zamanda sosyal medya üzerinden yapılan basit bir esprinin nasıl daha geniş bir izleyici kitlesine taşınabileceğini gösteriyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN, İNGİLİZ BİR SAYFANIN TÜRKİYE'DEKİ...

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN, İNGİLİZ BİR SAYFANIN TÜRKİYE'DEKİ SAĞLIK TURİZMİNİ WİLLİAM SHAKESPEARE ÜZERİNDEN ESPRİLİ ŞEKİLDE ELE ALDIĞI GÖNDERİYİ YENİDEN PAYLAŞTI.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.