Bist 100
10.248,7 0%
DOLAR
32,36 0%
EURO
34,8 -0,01%
ALTIN
2.382,85 -0,08%

Bakan Özhaseki Gayrettepe'deki heyelan nedeniyle 14 konutun boşaltıldığını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da meydana gelen toprak kaymasına ilişkin açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 20.04.2024 14:18
Güncelleme Tarihi: 20.04.2024 14:18

Bakan Özhaseki Gayrettepe'deki heyelan nedeniyle 14 konutun boşaltıldığını açıkladı!

İstanbul Gaziosmanpaşa’da meydana gelen heyelanın ardından açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 14 konutun tedbir amacıyla boşaltıldığını kaydetti. Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğunu söyleyen Özhaseki, her an birçok yerde ani bir deprem olabileceğini belirtti. Ayrıca kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Bilim insanlarına göre şu anda kırılmamış 500’e yakın fay olduğunu belirten Bakan Özhaseki, ülkenin her bir kölesinde gerçekliği bilerek hareket etmek gerektiğini vurguladı. 

Kentsel dönüşümü vurgulayan Bakan Özhaseki, ev ve iş yerlerinin depreme uygun ve dayanıklı bir şekilde yenileneceğini kaydetti. Belediye başkanlarından depreme dayanıksız bölgelerde hazırlık yapmalarını siteyen Bakan Özhaseki, A’dan Z’ye tüm partilere kapının açık olduğunu belirtti. 

Toprak kayması nedeniyle 14 konut boşaltıldı! 

Bakan Özhaseki, İstanbul Gayrettepe’de meydana gelen toprak kayması nedeniyle 14 konutun tedbir amacıyla boşaltıldığını aktardı. TOKİ Başkan Yardımcısı ve İstanbul Valisi’nin olay yerinde olduğunu ve birlikte istişare yaptıklarını kaydeden Özhaseki, tahliye edilen vatandaşların barınma ihtiyacını karşılayacak adımlar atıldığını da ekledi. 

Tokat depremi açıklaması geldi! 

Tokat’ta meydana gelen depreme yönelik açıklama da yapan Bakan Özhaseki, ölüm meydana gelmediğini kaydetti. Hasarın az olduğunu ve depremin ilk anından itibaren AFAD’ın bölgeye gittiğini aktardı. Tespitlerin yapıldığını ve korkulacak bir hasar tespiti olmadığını belirterek sözlerini tamamladı.