Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Bolu'da Açıklamalarda Bulundu
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Bolu'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye'deki sağlık hizmetlerinin yeniden yapılandırılmasında aktif rol oynadığını belirtti. Memişoğlu, bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti ve Sağlık Bakanlığı olarak her türlü desteği verdiklerini ifade etti.
49. İl Ziyareti
Bolu'da bir dizi program gerçekleştiren Bakan Memişoğlu, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı programı çerçevesinde 49. ili ziyaret ettiklerini söyledi. Konuşmasında, Türkiye'yi sağlık alanında dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline getirmek için çalıştıklarını vurguladı.
İllerdeki Yenileme Çalışmaları
Bakan Memişoğlu, Bolu'nun sağlık alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirtirken, mevcut fiziksel sağlık yapılarının yenileme ihtiyacına dikkat çekti. İzzet Baysal Devlet Hastanesi için 400 yataklı yeni bir hastane planlandığını ve inşaatına yakında başlanacağını açıkladı. Ayrıca, kadın doğum blokunun inşaatı devam etmekte ve Fizik Tedavi Hastanesi de yenilenmekte olduğunu ekledi.
Gelecek Projeler
Bakan Memişoğlu, ayrıca İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bölgedeki sağlık hizmetleri açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. 200 yataklı acil durum hastanesi planladıklarını ve bu projenin kısa sürede hayata geçirileceğini dile getirdi.
Koruyucu Sağlık Hizmetleri
Sağlıklı toplum oluşturmanın önemine değinen Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerine ayrı bir önem verdiklerini ifade etti. Kovid-19 sürecinde rapor sürelerini uzatmalarıyla ilgili yenilikçi bir sistem geliştirdiklerini kaydetti.
Uluslararası Destekler
Muhatabı olduğu Suriye'deki sağlık ihtiyaçlarına da değinen Memişoğlu, orada da sağlık hizmetlerinin yeniden yapılandırılması için gereken desteklerin verileceğini aktardı. Şam'da açılacak 300 yataklı kalp damar hastanesinin detaylarına da değinerek, Türkiye'nin sağlık alanındaki kapasitesinin artarak sürdüğünü belirtti.
Programda Bakan Memişoğlu'na, AK Parti Bolu Milletvekilleri ve yerel yöneticiler eşlik etti. Memişoğlu, il ziyaretinin ardından İzzet Baysal Aile Sağlığı Merkezi ve İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret edecektir.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Bolu'da Valiliği ziyaret etti. Bakan Memişoğlu, burada Vali Abdulaziz Aydın (solda) ve yöresel kıyafetli çocuklar tarafından çiçekle karşılandı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Bolu'da Valiliği ziyaret etti. Bakan Memişoğlu, burada Vali Abdulaziz Aydın (solda) ve yöresel kıyafetli çocuklar tarafından çiçekle karşılandı.