DOLAR
42,95 -0,01%
EURO
50,53 0,05%
ALTIN
5.965,27 -0,06%
BITCOIN
3.770.838,93 -0,14%

Bakan Kurum, Hatay'da Deprem Çalışmalarını Anlattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da yaptığı konuşmada deprem sonrası konut teslim hedeflerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 13.03.2025 17:33
Güncelleme Tarihi: 13.03.2025 17:52

Bakan Kurum, Hatay'da Deprem Çalışmalarını Anlattı

Bakan Kurum, Hatay'da Deprem Çalışmalarını Anlattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da düzenlenen fahri hemşehrilik beratı takdim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki çalışmalara ilişkin bilgi veren Kurum, "Şu anda hızımızı olabilecek en yüksek seviyeye çıkardık. Yıl başına kadar 11 ilimizde 453 bin bağımsız bölümün teslimini tamamlamak için aynı anlayışla gece gündüz koşturuyoruz," dedi.

Kurum, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla aldığı fahri hemşehrilik beratının takdim edildiği törende, depremlerde hayatını kaybedenleri rahmetle andı. Hatay için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gece gündüz çalışanlara selam gönderdiğini aktaran Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sokaklarda yiğitlik, kahramanlık, vatan sevgisi var. Hatay sadece Hataylıların değil, aziz milletimizin, 85 milyonun tamamının yurdudur. Böylesi güzel şehre hizmet eden kişiler olarak daima 'İyi ki Hatay'dayız, iyi ki Hataylıyız' diyoruz."

Hatay'ın 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen şehir olduğunu belirten Kurum, "O kara günlerde Hatay'daki enkaz alanlarında, 'Milletimiz endişe etmesin. Hatay asrın inşasının merkezi olacak' dedik. Bu sözün ağırlığıyla, burada tüm Hataylı kardeşlerimizle sımsıkı sarıldık. Durmadan çalıştık. 'Her bahar bir çiçekle başlar' diyerek daha depremin 45. gününde burada ilk temellerimizi attık," dedi.

Bakan Kurum, depremden etkilenen illerdeki konut inşaatlarına dair hedeflerini de duyurdu. "Teslim ettiğimiz konut sayısını eylülde 100, ekimde 130, kasımda 155, ocakta 201 bine yükselttik. Bu mücadele, birçok ülkenin bile yapamayacağı bir mücadeledir. Bugün hamdolsun 201 bin konutumuzu başarıyla milletimize teslim ettik. Şu anda 11 ilimizde 453 bin bağımsız bölümün teslimini tamamlamak için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz," ifadelerini kullandı.

Kurum, hedeflere ulaşana kadar durmaksızın çalışmayı sürdürmenin sözünü vererek, "11 ilde depremzede kardeşlerimizden yuvasına kavuşmayan tek bir anne, iş yerini açmayan tek bir baba bırakmayacağız," dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum (sol 2), Hatay Büyükşehir Belediye...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum (sol 2), Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla kendisine verilen fahri hemşehrilik beratı için Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen takdim törenine katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum (sol 2), Hatay Büyükşehir Belediye...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum (sol 2), Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla kendisine verilen fahri hemşehrilik beratı için Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen takdim törenine katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı