Bakan Kurum, Gaziantep'te 1360 Konut ve 67 Dükkanın Temelini Attı

Bakan Kurum, Gaziantep'te 1360 konut ve 67 dükkan için temel atma töreninde, sosyal konut projelerine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 21.02.2025 17:29
Güncelleme Tarihi: 21.02.2025 17:29

Bakan Kurum, Gaziantep'te 1360 Konut ve 67 Dükkanın Temelini Attı

Bakan Kurum, Gaziantep'te Sosyal Konut Projesinin Temelini Attı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te 1360 konut ve 67 dükkanın temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Türkiye genelinde inşa edilen toplam 1 milyon 481 bin sosyal konut ile 5 milyon dar gelirli vatandaş için yeni yuva imkanları sunduklarını belirtti. Ayrıca, 81 ilde devam eden 312 bin konut çalışmasına da dikkat çekti.

Deprem Bölgesinde Yeniden İnşa Çalışmaları

Bakan Kurum, deprem bölgesi olan Gaziantep’te iki ay önce 5 bin 13 konutun anahtar teslim törenine katıldığını hatırlatırken, bu süreçte ümitsizliğe kapılmadıklarını söyledi. "Milletimize en karanlık anda verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz," diyerek, Türk milletinin desteği ile 100 binlerce yeni şehrin inşa edildiğini aktardı.

Bakan, sözlerine şöyle devam etti: "Gündüz iş makineleri çalıştı, gece kule vinçlerinin ışıkları yanıyordu. 11 ilde 4 bin 333 köyde, toplamda 3 bin 481 şantiyemiz var. Eylül ayında 100 bin, Ekim'de 130 bin, Kasım'da ise 155 bin konutun teslimatını gerçekleştirdik. Ocak ayında ise 201 bininci konutun anahtarlarını teslim ettik."

Sosyal Konutların Önemi

Bakan Kurum, temelini attıkları konutların sosyal konut olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de ev sahibi olmayan tek bir kardeşimiz kalmayıncaya kadar çalışacağız," dedi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile birlikte arsa maliyetlerinin düşürülmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Kurum, konut fiyatlarını da düşürecek adımlar atıldığını açıkladı.

Eleştirilerine Yanıt Verdi

Kurum, muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu. "Seferberlik demek bir araya gelmek, el birliğiyle çalışmak demektir. Bazı kişiler, deprem gibi zor günlerde bile siyasi çıkar peşinde koştu," dedi. Ayrıca, muhalefetin deprem bölgesinde hiçbir hizmetini göremediğini iddia etti.

Törende, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bakan Kurum’a Şam'daki Emevi Camisi için kentteki üreticilerin ürettiği seccadelerin ilk örneğini hediye etti. Tören, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Bakan Kurum, AK Parti Grup Başkanvekili, vali, belediye başkanı ve diğer yetkililerle birlikte butona basarak 1360 konut ve 67 dükkanın temelini attı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te "Güneyşehir 1360 Konut ve...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te "Güneyşehir 1360 Konut ve 67 Dükkan Temel Atma Töreni"ne katıldı. Bakan Kurum'u (sağda) kurum müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te "Güneyşehir 1360 Konut ve...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te "Güneyşehir 1360 Konut ve 67 Dükkan Temel Atma Töreni"ne katıldı. Bakan Kurum'u (sağda) kurum müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı