DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.846.774,01 0,19%

Bakan Işıkhan: 'Türkiye'nin Çalışma Hayatında Sessiz Devrimler Gerçekleştirdik'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, 1 Mayıs'ta işçi haklarının korunmasında önemli adımlar atıldığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 30.04.2025 18:08
Güncelleme Tarihi: 30.04.2025 18:08

Bakan Işıkhan: 'Türkiye'nin Çalışma Hayatında Sessiz Devrimler Gerçekleştirdik'

Bakan Işıkhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Programında Konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen "Emekçilerle Buluşma" programında yaptığı konuşmasında, AK Parti'nin iş hayatına yaptığı katkılara değindi.

Işıkhan, AK Parti'nin Türkiye'de çalışma hayatında birçok sessiz devrim gerçekleştirdiğini ifade ederek, "En önemlisi de 'hak, hukuk, adalet' kavramlarını sosyal diyalog ve icraat ile tesis edebilmemizi sağladık." dedi.

İstihdamda Tarihi Adımlar

Bakan Işıkhan, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak, işçi haklarının korunmasının 23 yıldır öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. Türkiye’nin sosyal güvenlik, sendikal örgütlenme ve iş ilişkileri alanında büyük mesafeler katettiğini vurgulayan Işıkhan, emeğin istismarını önleme konusundaki kararlılıklarını yineledi.

Küresel salgın, bölgesel savaşlar ve diğer krizlere rağmen hükümetin işçileri ve emekçileri için asgari ücrette tarihi artışlar sağladığına dikkat çeken Işıkhan, "İstihdam politikalarını çağın gereklerine göre yeniden şekillendirerek Ulusal İstihdam Stratejisi'ni kamuoyuna sunduk." şeklinde konuştu.

İşsizlik Oranı ve Gelecek Vizyonu

Bakan Işıkhan, istihdamın artırıldığını ve iş gücüne katılım oranının yükseldiğini belirtirken, Mart 2025'e kadar işsizlik oranının %7,9'a gerilediğini söyledi.

1 Mayıs'ın Anlamı

Işıkhan, 1 Mayıs'ın artık sosyal diyalog ile bayram havasında kutlandığını ifade ederek, "Bu günün, çalışanlarımızın huzur içerisinde geçirebildiği bir gün olmasını sağlamak bizim için önemli. 1 Mayıs, emek ve dayanışmanın simgesi olmalıdır." dedi.

Programda ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik gibi pek çok önemli isim de yer aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen "Emekçilerle Buluşma" programına katılarak konuşma yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen "Emekçilerle Buluşma" programına katılarak konuşma yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı