DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.861.384,61 -0,19%

Bakan Işıkhan: Kamu Çalışanları İçin Yeni Kazanımlar Yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanları için yeni kazanımların gündemde olduğunu duyurdu.

Yayın Tarihi: 28.07.2025 12:29
Güncelleme Tarihi: 28.07.2025 12:29

Bakan Işıkhan: Kamu Çalışanları İçin Yeni Kazanımlar Yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri hazırlık toplantısında yaptığı açıklamada, bu yıl kamu çalışanları ve emekli vatandaşlar için önemli kazanımlar elde edileceğini belirtti. 2026-2027 yıllarını kapsayan toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve diğer sendika temsilcileri katıldı.

Işıkhan, 1 Ağustos’ta başlayacak görüşmelerin birçok mali ve sosyal hak konusunu kapsayacağını ifade ederek, geçmiş dönemdeki uzlaşı mekanizmaları sayesinde pek çok kazanım elde edildiğine dikkat çekti.

Bakan, 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sırasında kamu görevlilerine kümülatif olarak yüzde 130 oranında artış sağlandığını ve en düşük memur maaşının 2002'de 392 lira iken 2025'te 50 bin 503 liraya yükseleceğini belirtti. Bu durumda maaşların reel olarak yüzde 264 oranında arttığını vurguladı.

Bakan Işıkhan, ayrıca 2023 yılı için öğretim yılına hazırlık ödeneğini 1400 liradan 5 bin 265 liraya çıkardıklarını ve fazla çalışma ücretlerinde önemli artışlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kamu çalışanlarının haklarının güvence altına alındığını belirten Işıkhan, başörtüsü yasağının kaldırılması ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi gibi konulara da değindi.

Toplantıda, sendikalaşma oranının yüzde 76,88'e ulaştığı ve 2,3 milyon kamu görevlisinin sendikaya üye olduğu bilgisi verildi. Işıkhan, sendikalı kamu görevlilerinin yaşam koşullarını iyileştirme çabalarını desteklediklerini dile getirdi.

Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetin kamu çalışanları sendikacılığında yaptığı değişikliklere vurgu yaparak, sosyal devlet anlayışının temsilcisi olduklarını ifade etti. Sosyal devlet niteliğini artırmak için engelli, şehit yakını, gazi ve devlet korumasında yetişen gençlerin istihdamına yönelik önemli adımlar atıldığını belirtti.

Bakan, kamu personel mevzuatında yapılan değişikliklerle çalışanların refahını artırmayı ve sosyal devlet prensiplerini erdemle temsil etmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Işıkhan, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, emekçilerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı