
Bakan Güler'den Önemli Açıklamalar
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Ankara’daki Gazi Orduevi’nde düzenlenen resepsiyonda konuştu. Güler, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki işbirliğinin, bölgesel ve küresel düzlemde daha da önem kazandığını vurguladı.
Güler, konuşmasında Azerbaycan'ın bağımsızlığı için mücadele eden şehitlere rahmet dileyerek, gazilere acil şifalar temennisinde bulundu. “Küresel ve bölgesel düzeydeki risk ve tehditlerin boyutları her geçen gün artıyor. Bu süreçte, stratejik konumda olan ülkelerimizin her alanda güçlü olması bir zorunluluktur.” dedi.
İki Ülke Arasındaki Güçlü İşbirliği
Bakan Güler, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin tarihî ve derin olduğunu hatırlattı. “Ülkelerimiz, tarih boyunca zorlu dönemlerde birbirine destek olmuş ve her koşulda yan yana durmuştur.” ifadelerini kullandı.
Azerbaycan ile Türkiye arasındaki işbirliğinin, savunma alanında güçlü bir şekilde sürdüğüne dikkat çeken Güler, karşılıklı personel eğitimleri ve tatbikatların önemine vurgu yaptı. “Azerbaycan'ın gücü bizim gücümüz, Türkiye’nin gücü Azerbaycan’ın gücüdür.” diye belirtti.
Vatan Muharebesi’nin Önemine Dikkat Çekti
Güler, Azerbaycan ordusunun Vatan Muharebesi sırasında kazandığı zaferin, sadece Azerbaycan için değil, tüm Türk dünyası için bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. “Bu zafer, Kafkasya'da barış ve istikrarın sağlanması için büyük bir kapı aralamıştır.” ifadelerini kullandı.
Gelecek İçin Hedefler
Bakan Güler, Türkiye ve Azerbaycan arasında askeri işbirliğinin güçlendirilmesinin, kalıcı barış için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. “İki devlet, tek millet ve tek ordu anlayışı ile işbirliğimizi daha da yükselteceğiz.” dedi.
Resepsiyona, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve diğer davetliler de katıldı.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Ankara'daki Gazi Orduevi'nde düzenlenen resepsiyona katıldı.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Ankara'daki Gazi Orduevi'nde düzenlenen resepsiyona katıldı.