Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Bakan Göktaş duyurdu! Evlilik kredisinden yaralanacakların eğitimlerin bu hafta başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar'da vatandaşlarla bir araya gelerek evlilik öncesi eğitimlerin başladığını aktardı.

Yayın Tarihi: 28.03.2024 17:50
Güncelleme Tarihi: 28.03.2024 17:50

Bakan Göktaş duyurdu! Evlilik kredisinden yaralanacakların eğitimlerin bu hafta başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6299 çiftin başvuru yaptığı Aile ve Gençlik Fonu’nda evlilik öncesi eğitimlerin başladığını duyurdu. 

Programı kapsamında bugün Afyonkarahisar’a giden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, vatandaş ve esnafla buluştu. Dinar ve Sandıklı ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Göktaş, bugüne kadar toplam 6 bin 299 çiftin Aile ve Gençlik Fonu’na başvurduğunu iletti. Değerlendirmesi yapılıp olumlu sonuçlandırılan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere başladığı da aktardı. Resmi nikahların yapılmasının ardından kredilerin hesaplara yatmaya başlayacağını da vurguladı. 

Pilot bölgenin deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Bakan Göktaş; Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’dan başvuruların alındığını aktardı. Bu bölgelerde fonun başlatıldığını kaydeden Göktaş, daha sonra tüm Türkiye genelinde uygulamanın yapılacağını ekledi. 

Aile Bakanı Göktaş, 8 bin personelin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na alınmasına dair takvimin sorulması üzerine merak edilenleri de cevapladı. Başvuru sürecinin tamamlandığını aktaran Bakan Göktaş, Nisan ayı içinde atamaların gerçekleştirileceğini söyledi. Değişen ihtiyaçlara göre hizmetlerin niteliğinin her geçen gün arttığını söyleyen Bakan Göktaş, en iyi hizmeti sunmak için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.