Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bakan Göktaş açıkladı! 1250 TL hesaplara aktarılmış olabilir Hemen e-Devlet'e girip kontrol edin!

Aralık ayı Aile Destek programı ile alakalı yapılacak olan açıklama hak sahibi birey tarafından merakla araştırılıyor. Peki Aile Destek ödemesi hesaplara aktarıldı mı?

Yayın Tarihi: 26.12.2023 16:52
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 16:52

Bakan Göktaş açıkladı! 1250 TL hesaplara aktarılmış olabilir Hemen e-Devlet'e girip kontrol edin!

Devlet dar gelirli vatandaşa bir çok destek ödemesi sunuyor. Çocuğu olan hanelere, yaşlıya, engelliye, kadınara sağlanan destekler kişisel ya da hane bazlı olarak ödenebiliyor. Aile ve destek ödemeleri de ihtiyaç sahibi hanelere aylık olarak ödenmeye devam ediyor. Aralık ayı Aile Destek programı ile alakalı yapılacak olan açıklama hak sahibi birey tarafından merakla araştırılıyor. Peki Aile Destek ödemesi hesaplara aktarıldı mı? 

Aralık ayının sonuna gelinmesi ile birlikte Aile Destek Programı hak sahipleri ödeme tarihleri ile alakalı araştırmalarını yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirtilen hanelere sunulan aile destek ödemeleri her ay düzenli olarak ödenen destekler arasında yer alırken, Aralık ayı Aile Destek programı ödeme takvimi ile alakalı bakanlık tarafından son dakika açıklama geldi. 

TŞ

ARALIK AİLE DESTEK ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş tarafından yapılan açıklama kapsamında Aralık ayı ödemelerinin hesaplara aktarıldığı belirtildi. Bugüne kadar 61,3 milyar lira destek sağlandığını anımsatan Bakan Göktaş, "Sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısıyla arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

Hesaplara bugün itibari ile ödemelerin geçeceğini belirten bakan Göktaş''Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4 milyar lira ödeme yapacağız." ifadelerini kullandı.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen hanelere her ay düzenli olarak ödenen aile destek yardımı sorgulama sayfası aktif edilmiş bulunuyor. Hak sahibi olan vatandaş destek ödemesinin hesaplara aktarıp aktarılmadığını e-devlet sistemi üzerinden kolayca sorgulayabiliyor. E-devlet hesabı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına girilmesi ve Sosyal Yardım bilgileri sorgulama ekranında TCKN ile giriş yapılması akabinde hesaplara aktarılan tutar takip edilebiliyor