DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.850.266,16 0,1%

Bakan Ersoy 'Hala Yaşıyorum' Sergisini Gezdi: Filistinli Sanatçılar İstanbul Kültür Yolu'nda

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamındaki Filistinli sanatçıların 'Hala Yaşıyorum' sergisini ziyaret ederek eserler hakkında bilgi aldı.

Yayın Tarihi: 07.10.2025 11:00
Güncelleme Tarihi: 07.10.2025 11:38

Bakan Ersoy 'Hala Yaşıyorum' Sergisini Gezdi: Filistinli Sanatçılar İstanbul Kültür Yolu'nda

Bakan Ersoy 'Hala Yaşıyorum' Sergisini Gezdi

İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında Filistinli sanatçılarla buluşma

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamındaki sergiyi ziyaret etti. Polat Piyalepaşa Çarşı'da açılan sergide Bakan Ersoy'a, serginin küratörü Samed Karagöz eşlik etti.

Ziyarette, eserleri yer alan ressamlar Maisara Baroud, Khaled Hourani, Nabil Anani ve 11. Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülü sahibi Sliman Mansour hakkında bilgi alındı.

Sergi üç bölüm halinde düzenlenmiş olup bölümler; Hala Yaşıyorum, Filistin Benim Vatanım ve Ben Yıkılmayacağım başlıklarından oluşuyor. Organizasyon, yoğun ilgi nedeniyle festival sonrasında da ziyaret edilmeye devam ediyor.

Bakan Ersoy ziyaretin ardından yaptığı paylaşımda, Filistinli sanatçıların eserlerinin yaşanan acıların, direnişin ve umudun izlerini taşıdığını, her tablonun bir milletin hafızasını, köklerini ve var olma mücadelesini anlattığını vurguladı. Bakan Ersoy, bu serginin savaşın karanlığına rağmen insan ruhunun üretmeye, direnmeye ve anlatmaya devam ettiğini gösterdiğini belirtti ve sanatın birleştirici gücüne dayanarak adaletin ve insanlığın yanında olmayı sürdürdüklerini kaydetti.

Değerlendirme: Sergi, Filistinli sanatçıların bireysel anlatılarını ve kolektif hafızayı sanat yoluyla görünür kılıyor. Üç bölüm halinde kurgulanan program, tematik olarak acı, aidiyet ve direnç eksenlerini ön plana çıkarıyor; bu yaklaşım hem yerel izleyici ilgisini canlı tutuyor hem de kültürel söylem içinde Filistin meselesinin sanat üzerinden yorumlanmasına olanak sağlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında açılan ve...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında açılan ve Filistinli sanatçıların eserlerinin yer aldığı "Hala Yaşıyorum" adlı resim sergisini gezdi. Polat Piyalepaşa Çarşı'daki sergiyi ziyaret eden Bakan Ersoy'a, serginin küratörü Samed Karagöz eşlik etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında açılan ve...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı