Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bakan Bolat'tan TÜGİAD Genel Merkezi açılışında fahiş fiyat değerlendirmesi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve fiyat dalgalanmalarına karşı tüketicileri korumaya yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 08.01.2024 15:41
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 15:41

Bakan Bolat'tan TÜGİAD Genel Merkezi açılışında fahiş fiyat değerlendirmesi!

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Maslak genel merkezi açılışında konuşma yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1986 yılından bu yana faaliyet gösteren TÜGİAD’ın yeni genel merkezinin açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu aktardı. Genç girişimcilerin ticaretteki önemine dikkat çeken Bolat, hükümet olarak gençlerin iyi yetişmesi adına gereken her türlü desteğin verildiğini aktardı. 

Dünya ekonomisinde ticaretin şu anda zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Bolat, dünya ticaretindeki gerilemeye rağmen Türkiye’nin istihdam ve ihracat cephesinde ne kadar başarılı olduğundan bahsetti. Ayrıca, Kızıldeniz’de 3-4 haftadır süren ticari problemler nedeniyle Türkiye’nin konumu sayesinde çok daha fazla tercih edildiğini aktardı. 

KOBİ’lere tam destek! 

ticaret bakanı

Bir diğer yandan Ticaret Bakanlığı olarak daha fazla ticaret yapmak istediklerini aktaran Bolat, AR-Ge ve çeşitli inovasyon tasarımları da takip ettiklerini vurguladı. Küresel gelişmeler kapsamında KOBİ’lerin ihracatını artırmak istediklerini kaydeden Bolat, KOBİ’deki ihracat payının yüzde 30’a yaklaştığını aktardı. Ayrıca geçtiğimiz yıl mal ve hizmet ihracatı yapanlara toplam 11 milyar 700 milyon liralık destek verdiklerini anımsattı. 

E-ihracata artış hedefleniyor! 

E-ihracattaki payı artırmayı da hedeflediklerini belirten Bolat, e-ihracatın toplam ihracattaki payının yüzde 1,5 olduğunu söyledi. Hedeflerinin 2028’te bu oranı yüzde 10’a çıkarmak olduğunu kaydetti. 

2024 yılına Türkiye’nin iyi başladığını söyleyen Bolat, 2024 yılında 267 milyar dolar mal ihracatı, 110 milyar dolar hizmet ihracatı ve 377 milyar dolar döviz geliri sağlamayı hedeflediklerini aktardı. 

ticaret bakanlığı

Piyasa denetimi devam edecek! 

Son olarak Bolat, fahiş fiyat artışı, stokçuluk faaliyetleri ve fiyat dalgalanmalarına karşı tüketicileri korumaya devam edeceklerini vurguladı. Otomotiv piyasasında, emlak sektöründe ve gıda sektörlerinde fahiş fiyat ve stokçuluk adına 17 bin 780 denetim gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu kapsamda 602 milyon liralık idari para cezası uygulandığını bildirdi. Ayrıca, abonelikler, tehlikeli ürünler, sağlığa zararlı ürünler ve fiyat etiketi aykırılığı gibi konular nedeniyle 843 milyon liralık idari ceza uygulandığını da ekledi. 

Otomobil sektörüne yönelik de konuşan Bakan Bolat, 660 bin aracın stoklandığını ve yapılan düzenlemeler sonrasında bu araçların piyasaya çıkarıldığına dikkat çekerek sözlerini bitirdi.