Bahçesaray yolunda çalışmalar yeniden başladı
Van’ın Bahçesaray ilçesine ulaşımı sağlayan yolun açılması için çalışmalar, yaklaşık 3 buçuk aydır süren kesintinin ardından bugün yeniden başladı.
Karabet Geçidi'ndeki durum
Türkiye’nin en yüksek rakımlı geçitlerinden biri olan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi, nisan ayında da metrelerce karla kaplı. Kar yağışı ve düşen çığlar nedeniyle 27 Aralık tarihinde ulaşıma kapanan geçitte kar kalınlığı yer yer 3 metreyi aşıyor.
Ulaşım ve yerel etki
Yolun kapalı olması nedeniyle Bahçesaraylılar, Van’a ulaşımı yaklaşık 250 kilometrelik ilave mesafe kat ederek Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden sağlıyor. Bu durum bölge ulaşımını uzatıyor ve alternatif güzergah kullanımını zorunlu kılıyor.
Çalışmaların seyri
Kış şartlarının ağır geçtiği güzergahta kar kalınlığı yer yer birkaç metreye ulaşırken, ekipler ara verdikleri yol açma çalışmalarına yeniden başladı. Çalışmalar büyük bir titizlikle devam ediyor.
VAN’IN BAHÇESARAY İLÇESİNE ULAŞIMI SAĞLAYAN VE YAKLAŞIK 3.5 AYDIR KAPALI OLAN YOLUN AÇILMASI İÇİN BU GÜN ÇALIŞMA BAŞLATILDI.