Bahçelievler'de toprak kayması temel kazısını gömdü: işçi yaşamını yitirdi, bitişik bina tahliye edildi

Bahçelievler'de temel kazısında toprak kayması sonucu bir işçi yaşamını yitirdi, bir işçi yaralandı; bitişikteki 4 katlı bina tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 05.11.2026 17:26
Güncelleme Tarihi: 05.11.2026 17:30

Bahçelievler'de toprak kayması temel kazısını gömdü: işçi yaşamını yitirdi, bitişik bina tahliye edildi

olayın gerçekleştiği nokta

Olay, Siyavuşpaşa Mahallesi İbrahim Çallı Sokak'ta özel bir inşaat alanında, temel kazısı sırasında meydana gelen bir toprak kayması sonucu gerçekleşti. Kayma anında iki işçi göçük altında kaldı ve ihbar üzerine itfaiye, sağlık, AFAD ile Bahçelievler Belediyesi ekipleri bölgeye sevk edildi.

kurtarma çalışmaları ve ulaşılan durum

Göçük altında kalan kişilerin kimlikleri Hasan Uzunoğlu (61) ve Muhittin Uzunoğlu (46) olarak tespit edildi. Yapılan arama kurtarma çalışmalarında Muhittin Uzunoğlu yaralı olarak çıkartıldı; sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Hasan Uzunoğlu'na ulaşmak için AFAD ekipleri tünel açtı; yeni bir toprak kaymasının önlenmesi amacıyla kazı alanı demir çubuklarla desteklenerek güvenlik önlemleri alındı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucunda Hasan Uzunoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldı.

tahliye ve belediye açıklaması

Olayın ardından inşaat alanının çevresi güvenlik şeridiyle çevrildi ve bitişikteki 4 katlı bina tedbir amacıyla boşaltıldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Siyavuşpaşa Mahallesi'nde meydana gelen göçükte bir kardeşin hayatını kaybetmesinden duydukları derin üzüntüyü dile getirerek, hayatını kaybeden Hasan Uzunoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı; yaralı Muhittin Uzunoğlu'na acil şifalar dilediğini belirtti. Başkan Bahadır ayrıca arama kurtarma ekiplerinin ilgili kurumlarla koordinasyon içinde çalıştığını ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasının önem taşıdığını vurguladı.

BAHÇELİEVLER'DE BİR İNŞAATIN TEMEL KAZISI SIRASINDA MEYDANA GELEN TOPRAK KAYMASI SONUCU GÖÇÜK...

BAHÇELİEVLER'DE BİR İNŞAATIN TEMEL KAZISI SIRASINDA MEYDANA GELEN TOPRAK KAYMASI SONUCU GÖÇÜK ALTINDA KALAN İKİ KARDEŞTEN HASAN UZUNOĞLU HAYATINI KAYBEDERKEN, MUHİTTİN UZUNOĞLU YARALI OLARAK KURTARILDI. İNŞAATIN BİTİŞİĞİNDEKİ 4 KATLI BİNA TEDBİR AMACIYLA TAHLİYE EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.