Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bahçeli’nin Genel Kurul’u terk etmesine Özel’den sert tepki

CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Meclis Genel Kurulu’nu terk etmesine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt verdi. Özel, “Sayın Bahçeli, kendisini muhalefet partisi olarak tanımlamıştır. Biz muhalafete muhalafet etmeme geleneğimizi MHP üzerinden sürdürelim.” dedi.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 18:00
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 18:00

Bahçeli’nin Genel Kurul’u terk etmesine Özel’den sert tepki

Türkiye siyasetinde gündem terör saldırılarına karşı ortak bildiri tartışması. CHP, HDP, İYİ Parti ve DEM Parti’nin imzaladığı bildiriye AK Parti ve MHP katılmadı. MHP lideri Devlet Bahçeli, bildiriyi “terör örgütü PKK’nın uzantısı” olarak nitelendirdi ve CHP’yi hedef aldı.

Bahçeli, Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinin son gününde DEM Parti milletvekili konuşma yaparken salonu terk etti. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bahçeli, CHP’yi de takip etmeyeceğini söyledi.

Bahçeli, “Arkadaşlarım da takip etmeyecek. Anayasa Mahkemesi’nin yapması gerekeni yapıyorum bugün.” dedi.

Bahçeli’nin bu çıkışına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den sert yanıt geldi.

Özel, Bahçeli’nin tutumunu “anayasal düzenin ayaklar altına alınması” olarak değerlendirdi.

Özel, “Sayın Bahçeli’nin canı sağ olsun. Geçen konuşmamızı dinleyip o konuda övgülerini ifade etmişti. Bugün ben de onların grubunun konuşmasını dinleyemedim. Tahmin ediyorum ona yönelik bir yaklaşımda olabilir.” dedi.

Özel, Bahçeli’nin kendisini muhalefet partisi olarak tanımladığını belirterek, “Biz muhalafete muhalafet etmeme geleneğimizi MHP üzerinden sürdürelim. MHP’nin tavrıyla ilgili değerlendirmem bununla sınırlı olsun.” dedi.

özgür özel

ERDOĞAN’A DA CEVAP VERDİ

Özel, ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yeni pist açılışında kendisine yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da cevap verdi.

Erdoğan, “İşte bir tanesi Manisa’da gitmiş, orada güya gövde gösterisi yapacak. Ne oldu? Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor. Öyle herkese yol geçen hanı demiyor.” demişti.

Özel, Erdoğan’ın bu sözlerine “Bu kadar kalpsizlik olur mu?” diye tepki gösterdi. Özel, “Gövde gösterisi dediğin; bir elini şehitin tabutunun üzerine koyup bir eline mikrofon alıp siyasi söylemlerde bulunmaktır. Şehit cenazesine gitmek ne zamandan beri gövde gösterisi olmuş.” dedi.

Özel, şehit ailesinin de protestoları kınadığını dile getirerek, “Özgür Özel bizim de ailemizin evladı diyor. Ben Manisa’nın evladıyım. Ne Manisa’da ne 81 ilin herhangi bir yerinde bu tip davranışların yapılmasını doğru bulmam. Bizim elimiz armut toplamaz. Erdoğan’a aynı şekilde cevap mı verelim. Camilerin avluları siyasi protesto mekanlarına dönüşürse, bundan cumhurbaşkanı olarak hoşnut mu olacakmış. Biz gençlik kollarımızı götürerek aynı sloganları attıramaz mıyız? Marifet mi bu? Marifet, böyle durumlarda aileyle duygu bağını kurabilmekte; marifet, orada metaneti koruyabilmektir. Tahmin ediyorum; Bahçeli, Erdoğan’ın bu açıklamasını duyduysa, onu da dinlemeye gitmez artık.” dedi.