Bahçe ağacında ipe takılan karga itfaiyenin dikkatiyle kurtarıldı

Bitlis'te ayağına dolanan ip ağacın dallarına sarılan kargayı mahsur bıraktı; itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale edip kuşu sağlıklı şekilde doğaya bıraktı.

Yayın Tarihi: 05.08.2026 16:11
Güncelleme Tarihi: 05.08.2026 16:15

Bahçe ağacında ipe takılan karga itfaiyenin dikkatiyle kurtarıldı

Bahçe ağacında ipe takılan karga itfaiyenin dikkatiyle kurtarıldı

Bitlis'te bir karga, ayağına dolanan ip nedeniyle ağacın dallarına takılarak mahsur kaldı. Olay, Hüsrevpaşa Mahallesi Ahmet Eren Bulvarı üzerindeki Kanarya Apartmanı bahçesinde meydana geldi. Kuşun çırpınması çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi ve yardım çağrıldı.

Müdahale ve kurtarma:

İhbar üzerine olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, dikkatli ve titiz bir çalışma yürüttü. Ekipler, kargayı bulunduğu dallardan nazikçe indirip ayağındaki ipi güvenli bir şekilde kesti. Yapılan kontrollerde karganın sağlık durumunun iyi olduğu tespit edildi.

Serbest bırakma ve toplumsal tepki:

Kurtarılan karga, kontrollerin ardından tekrar doğal yaşam alanına bırakılarak özgürlüğüne kavuşturuldu. Olayı izleyen vatandaşlar, ekiplerin yalnızca insanlara değil tüm canlılara gösterdiği hassasiyetten dolayı itfaiye personeline teşekkür etti. Durum, yerel halkın hayvanlara karşı duyarlılığını ve acil durum ekiplerinin çok yönlü görev anlayışını bir kez daha ortaya koydu.

Yetkililer, benzer durumlarda yetkililerin bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, hayvanların güvenliği için çevreye atılan ip, misina ve benzeri atıkların tehlike oluşturabileceğine dikkat çekti.

BİTLİS’TE AYAĞINA DOLANAN İP NEDENİYLE AĞACIN DALLARINA TAKILARAK MAHSUR KALAN KARGA, BİTLİS...

BİTLİS’TE AYAĞINA DOLANAN İP NEDENİYLE AĞACIN DALLARINA TAKILARAK MAHSUR KALAN KARGA, BİTLİS BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNİN BAŞARILI MÜDAHALESİYLE KURTARILDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.