Bağdat’ta yetkililer 19 binden fazla başıboş köpeğin itlaf edildiğini duyurdu
Bağdat Belediyesi Sözcüsü Uday el-Cendil, 1 Ocak ile 30 Kasım 2025 tarihleri arasında kent genelinde sayıları hızla artan ve toplum sağlığı açısından tehdit oluşturan 19 binden fazla başıboş köpeğin itlaf edildiğini açıkladı.
Sözcü el-Cendil, operasyonların İçişleri Bakanlığı ve Veterinerlik Dairesi ile tam koordinasyon içinde yürütüldüğünü belirtti. Açıklamada, uygulamada uzman nişancıların görevlendirildiği ve operasyon sırasında Veterinerlik Dairesi temsilcilerinin hazır bulunduğu ifade edildi.
El-Cendil, çalışmaların neredeyse her gün sürdüğünü ve itlaf edilen hayvanların sağlık ve çevre kurallarına uygun şekilde toplandıktan sonra başkentteki Nehravan bölgesindeki katı atık tesislerine nakledildiğini vurguladı.
Kuduz vakası: 36 yaşındaki kurye hayatını kaybetti
Diğer yandan, dün Bağdat’ta kuryelik yapan 36 yaşındaki Hamza Barani Şemşir, kuduz bir köpeğin ısırması sonucu yaşamını yitirdi. Ailesi, Şemşir’in ısırıldıktan sonra gerekli tedavileri almış olmasına karşın yaklaşık 40 gün sonra semptom gösterdiğini bildirdi.
Aile, Şemşir’in ölmeden önceki son günlerinde yemek yemeyi kestiğini ve kuduzun tipik belirtisi olan su korkusu nedeniyle su gördüğünde histerik nöbetler geçirdiğini aktardı.
IRAK’IN BAŞKENTİ BAĞDAT’TA 1 OCAK İLE 30 KASIM 2025 TARİHLERİ ARASINDA, SAYILARI HIZLA ARTAN VE TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN CİDDİ TEHDİT OLUŞTURAN 19 BİNDEN FAZLA BAŞIBOŞ KÖPEK İTLAF EDİLDİ. (ARŞİV)