Operasyonun ayrıntıları:
İstanbul Bağcılar'da 9 Eylül günü düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 200 milyon lira olan yaklaşık 200 bin şişe dünyaca ünlü markalara ait sahte parfüm ele geçirilerek Jandarma İl Komutanlığınde sergilendi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin iki ayrı adrese düzenlediği baskında ayrıca 400 litre esans, bin 700 boş şişe, 1 adet parfüm dokuma makinesi ile muhtelif miktarda dolum, üretim ve ambalaj malzemesi bulundu.
Sahtecilik yöntemi ve satış ağı:
Jandarma ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu, şüphelilerin ürünleri orijinallerinin birebir kopyası olarak ürettikleri tespit edildi. Ürün paketlerinin üzerine yerleştirilen kare kodların incelenmesinde, söz konusu kodların orijinal markaların resmi web sitelerine yönlendirdiği belirlenerek, tüketici güveninin sağlandığı anlaşıldı.
Şüphelilerin bu yöntemi kullanarak sahte parfümleri internet satış siteleri üzerinden yurt içi ve yurt dışında, gerçek fiyatlarının biraz altında satışa çıkarmayı planladıkları belirlendi.
Gözaltılar ve el konulan ürünlerin akıbeti:
Operasyonda imalathane ve depo olarak kullanılan adreslerde bulunan 2 kişi suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Ele geçirilen sahte parfümlerin ise mevzuat gereği imha edileceği bildirildi.
İSTANBUL BAĞCILAR’DA DÜZENLENEN OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN PİYASA DEĞERİ 200 MİLYON LİRA OLAN 200 BİN ŞİŞE SAHTE PARFÜM JANDARMA İL KOMUTANLIĞI'NDA SERGİLENDİ.