Bağcılar'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor
Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, ilçede son 10 yılda 4 bin 194 riskli binanın 4 bin 43'ünün yenilendiğini bildirdi. "Yüzyılın Kentsel Dönüşümü Bağcılar'da Başlıyor" sloganıyla hazırlanan projeler doğrultusunda, kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden sürüyor.
Demircan Sitesi'ndeki İncelemeler
Başkan Yıldız, Fatih Mahallesi'ndeki Demircan Sitesi ve çevresindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Sitedeki 21 konut ve çevresindeki 44 yapıyla birlikte toplamda 65 binanın yıkıldığını belirtti. Yıldız, "Burada 587 bağımsız bölüm vardı. Bağcılar'ımızdaki en büyük sitelerden biri ve yaklaşık 40 yıllık binalardan oluşuyordu. Ekonomik ömrünü tamamlamış binalardı" dedi.
Olası Depremlere Karşı Hazırlık
Yıldız, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısını unutmadıklarını belirterek, kentsel dönüşüm sürecinin önemine dikkat çekti. Önemli mesajlar veren Yıldız, "İstanbul’da ekonomik ömrünü tamamlamış yapı stoku bir hayli fazla. Bu işin üçlü sacayağı var; devletimiz, belediyemiz ve vatandaşımız. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirdiği zaman bu işi daha hızlı şekilde sonuca vardırabiliriz" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Yıldız, kentsel dönüşümün ilk adımlarının TOKİ aracılığıyla atılacağını da sözlerine ekledi.
Bağcılar Belediye Başkanı Yıldız, Fatih Mahallesi'ndeki Demircan Sitesi ve çevresinde kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yıldız, izcelemenin ardından açıklamalarda bulundu.
Bağcılar Belediye Başkanı Yıldız, Fatih Mahallesi'ndeki Demircan Sitesi ve çevresinde kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yıldız, izcelemenin ardından açıklamalarda bulundu.