Bafra'da muhtarlar günü birlik ve dayanışmayla kutlandı

Bafra'da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve kahvaltı ile kutlandı; muhtarların devlet ile vatandaş arasındaki köprü rolü vurgulandı.

Yayın Tarihi: 19.10.2026 12:17
Güncelleme Tarihi: 19.10.2026 12:17

Bafra'da muhtarlar günü birlik ve dayanışmayla kutlandı

Tören ve anma:

19 Ekim Muhtarlar Günü, Samsun'un Bafra ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Tören, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirildi; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol üyeleri ve muhtarlar hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik, Bafra Belediyesi Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı programıyla sürdü.

Andiç'in vurguları:

Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Andiç, muhtarlık kurumunun tarihine değindi ve 19 Ekim 1829'da II. Mahmut tarafından yayımlanan fermanla İstanbul Üsküdar, Eyüp ve Galata kadılıklarında, daha sonra Anadolu'da Kastamonu Taşköprü'de kurulan muhtarlık müessesesinin 197 yıldır varlığını sürdürdüğünü hatırlattı. Andiç, muhtarlığın Osmanlı'dan Cumhuriyet'e taşınan ender kurumlardan biri olduğunu belirterek "Muhtar, demokrasinin temel taşıdır." ifadesini kullandı ve 19 Ekim Muhtarlar Günü için teşekkürlerini sundu.

Yerel yönetimde işbirliği ve mesajlar:

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, muhtarların mahallelerin ihtiyaçlarını belirlemede ve vatandaş taleplerini iletmede üstlendiği görevi vurguladı, muhtarlarla sürekli istişare içinde olduklarını söyledi ve hayatını kaybeden muhtarları rahmetle andı. Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar ise muhtarlarla birlikte çalışmaktan onur duyduğunu belirterek emekleri ve fedakârlıkları için teşekkür etti; programın düzenlenmesinde emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Konuşmalarda genel olarak muhtarların yerel yönetimlerdeki önemi ve vatandaş ile devlet arasındaki köprü rolü öne çıkarıldı. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ, ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULMASI VE KAHVALTI PROGRAMIYLA KUTLANDI....

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ, ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULMASI VE KAHVALTI PROGRAMIYLA KUTLANDI. PROGRAMDA MUHTARLARIN DEVLET İLE VATANDAŞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ ROLÜNE DİKKAT ÇEKİLİRKEN, HAYATINI KAYBEDEN MUHTARLAR DA RAHMETLE ANILDI.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.