Bafra’da kaçak tütün operasyonu: 60 kilo ele geçirildi
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında Bafra ilçesinde bir iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda, A.C.T. (28) isimli şahsa ait iş yerinde yapılan aramada 60 kilo kaçak tütün ele geçirildi.
Ele geçirilen ürünler ve başlatılan işlemler
Operasyon sonucunda ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında gerekli adli ve idari işlemler başlatıldı. Yetkili birimler tarafından yürütülen soruşturma ve kayıt işlemleri devam ediyor.
Kamu düzeni ve kaçakçılıkla mücadele
Emniyet teşkilatının bu tür operasyonları, tütün kaçakçılığıyla mücadele ve kayıt dışı ticaretin önlenmesine yönelik yürütülen rutin çalışmalardan biridir. Bu kapsamda yapılan operasyonlar, hem vergi kayıplarını hem de usulsüz ticaretin yol açtığı diğer riskleri azaltmaya yöneliktir.
Özetle, Samsun'un Bafra ilçesindeki operasyonda 60 kilo kaçak tütün ele geçirildi ve sorumlu olduğu belirtilen iş yeri sahibine karşı 5607 sayılı kanun çerçevesinde işlem başlatıldı.
SAMSUN’UN BAFRA İLÇESİNDE DÜZENLENEN KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 60 KİLO KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLİRKEN, İŞ YERİ SAHİBİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI.