DOLAR
42,71 -0,05%
EURO
50,25 -0,24%
ALTIN
5.958,67 0,03%
BITCOIN
3.672.658,42 0,12%

BAE, Fransa'da Yapay Zeka Kampüsü İçin 30 Milyar Avrodan Fazla Yatırım Taahhüdünde Bulundu

BAE, Fransa'da kurulacak yapay zeka odaklı teknoloji kampüsüne 30 milyar avrodan fazla yatırım yapma vaadinde bulundu.

Yayın Tarihi: 07.02.2025 13:04
Güncelleme Tarihi: 07.02.2025 13:04

BAE, Fransa'da Yapay Zeka Kampüsü İçin 30 Milyar Avrodan Fazla Yatırım Taahhüdünde Bulundu

BAE'den Fransa'ya Yapay Zeka Yatırımı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Fransa'da oluşturmayı planladığı yapay zeka odaklı teknoloji kampüsüne 30 milyar avrodan fazla yatırım gerçekleştireceğini açıkladı.

İki Ülke Arasındaki İşbirliği

BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Fransa'yı ziyaret ederek iki ülke arasındaki işbirliğini masaya yatırdı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Al Nahyan'ı Paris'teki Elysee Sarayı'nda akşam yemeğine davet etti.

Yapay Zeka Odaklı Kampüs

Yapılan ortak yazılı açıklamaya göre, Fransa ve BAE arasında bir ortak çerçeve anlaşması imzalandı ve bu kapsamda Fransa'da bir yapay zeka odaklı teknoloji kampüsünün inşasına karar verildi.

Stratejik Ortaklık ve Yatırım Planları

Görüşme sırasında iki lider, yapay zeka alanında stratejik ortaklık kurma isteklerini dile getirdi. Barrot, yapay zeka değer zincirinin gelişimini desteklemek amacıyla çeşitli işbirliği projeleri ve yatırımları araştırmayı taahhüt ettiklerini söyledi. Bu kapsamda, yapay zeka alanında yatırımlar yapılması ve son teknolojiye sahip çiplerin ile veri merkezlerinin satın alınması planlanıyor.

Gelişmelerin Takibi

İki lider, gelecek aylarda yapay zeka alanındaki işbirliği projelerinin gelişimini yakından izlemek konusunda mutabık kaldı. Fransa basını ise yapay zeka odaklı kampüs içerisinde 1 gigavata kadar hesaplama kapasitesine sahip büyük bir veri merkezi bulunacağını bildirdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı