Babaeski'de liseliler Çavuşköy Göleti kıyısını temizledi
Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde 8 liseli öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Ben Her Yerde Varım projesi çerçevesinde Çavuşköy Göleti kıyılarında çevre temizliği etkinliği düzenledi. Etkinlik, hem yerel çevre sorunlarına dikkat çekmeyi hem de öğrencilere saha deneyimi kazandırmayı amaçladı.
Etkinlik detayları ve katılımcılar
Aktiviteye, Babaeski Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe ve Finansman bölümü öğrencilerinden 8 kişi katıldı. Çalışmayı okul müdürü Gürdal Ergül yürüttü; öğretmenler Yasemin Sel Demir ve Canan Öztaş rehberlik etti. Etkinlikte ayrıca Babaeski Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülay Yıldırımlar yer aldı.
Çalışma öncesinde ekip, Çavuşköy Muhtarı Mehmet Genç ile görüşerek bölgedeki çevre sorunları hakkında bilgi aldı. Daha sonra gölet çevresinde yapılan doğa yürüyüşünün ardından öğrenciler, çevre kirliliğine dikkat çekmek üzere cam şişe, pet şişe, kağıt ve çeşitli atıkları toplayarak kıyıda temizlik yaptı.
Eğitimsel ve toplumsal katkı
Etkinlik, öğrencilerin çevre bilincini geliştirmeye ve yerel aktörlerle işbirliğini güçlendirmeye odaklandı. Doğa varsa hayat var; vatanını sev, doğayı koru mottosuyla hareket eden ekip, pratik bir uygulama ile hem çevreye doğrudan katkı sağladı hem de sürdürülebilir davranış biçimlerinin önemini pekiştirdi.
Böyle sahadaki girişimler, okul-toplum ilişkilerinin gelişmesine ve gençlerin çevresel sorumluluk algısının yerleşmesine katkı sunuyor. Çavuşköy Göleti kıyısında gerçekleştirilen bu temizlik çalışması yerel düzeyde farkındalığı artırmaya yönelik somut bir adım olarak değerlendiriliyor.
LİSELİLER, "BEN HER YERDE VARIM" PROJESİ ÇERÇEVESİNDE ÇAVUŞKÖY GÖLETİ KIYILARINDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ.