Babaeski'de kadın üreticiler fasulye ekimine başladı

Babaeski İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeliyle kadın çiftçiler Trakya'da fasulye ekimine başlayarak verimli bir sezon hedefliyor.

Yayın Tarihi: 20.05.2026 13:19
Güncelleme Tarihi: 20.05.2026 13:23

Babaeski'de kadın üreticiler fasulye ekimine başladı

Babaeski'de kadın üreticiler fasulye ekimine başladı

Babaeski ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ile birlikte çalışan kadın çiftçiler, tarlarda fasulye tohumlarını toprağa vererek yeni ekim dönemini başlattı.

Ekim çalışmaları

Trakya'nın verimli topraklarında yürütülen ekim faaliyetlerinde, kadın üreticiler yerel teknik ekiplerden destek alarak fasulye tohumlarını ekime uygun şekilde hazırlanan tarlalara ekti. Uygulamada toprak hazırlığı, tohum ekimi ve ilk bakım faaliyetleri eş zamanlı yürütüldü.

Beklentiler ve önem

Katılımcılar, bölgenin tarımsal potansiyelinden faydalanarak bereketli ve verimli bir sezon geçirmeyi hedefliyor. Bu uygulama, hem yerel üretimin sürdürülmesi hem de kadın üreticilerin tarımsal üretime katılımının güçlendirilmesi açısından önem taşıyor.

Trakya bölgesinin verimli toprakları ve teknik destekle yürütülen ekimlerin, bölge tarımına olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

KIRKLARELİ'NİN BABAESKİ İLÇESİNDE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK PERSONELLERİ, KADIN...

KIRKLARELİ'NİN BABAESKİ İLÇESİNDE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK PERSONELLERİ, KADIN ÇİFTÇİYLE BİRLİKTE FASULYE TOHUMLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDU.

KIRKLARELİ'NİN BABAESKİ İLÇESİNDE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK PERSONELLERİ, KADIN...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.