Aziz Yıldırım'dan kongre üyelerine çağrı
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olağanüstü seçimli genel kurulu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde yapıldı. Kongrede adaylığını sürdüren Aziz Yıldırım, kongre üyelerine hitap ederek kulübe ve taraftara yönelik sorumluluklarını ve önceliklerini paylaştı.
Borç ve bağlılık vurgusu
Yıldırım konuşmasında, görev süresinde hem sevinçleri hem de zorlukları birlikte yaşadıklarını belirterek camianın desteğine özel vurgu yaptı. "Benim Fenerbahçelilere ödenmemiş bir borcum var" ifadesini kullanarak, yıllar içinde kendisine ve kulübe yapılan desteği unutmayacağını söyledi. Mahkeme süreci ve cezaevi dönemlerinde yalnız bırakılmadığını, hatta doğum gününü kutlamak için gelenleri ve statı dolduran "50 bin" kişiyi örnek gösterdi.
Yıldırım, kulübün karşılaştığı iddialar ve baskılar sırasında taraftarın erken saf tutan ve meydan okuyan taraf olduğunu vurguladı. "İhanet şebekesine, askerden, polisten, devletten önce meydan okuyan Fenerbahçe'ye borcum var. Ben ve arkadaşlarım bu borcu ödemeye geliyoruz" dedi.
Kavgasız birlik ve şampiyonluk hedefi
Kongrenin amacını "Fenerbahçe'ye kavgasız birlik kazandırmak" olarak tanımlayan Yıldırım, çocukların gözyaşlarına dayanamadığı için aday olduğunu söyledi. "Çalınmış puanlarla şampiyon olanların sahtekar planlarını ellerinde patlatmak için adayım" sözleriyle sportif adaleti ve şampiyonluk hedefini ön plana aldı.
Şampiyonluğun teknik direktör ya da tek tek futbolcularla sınırlı olmadığını, "şampiyonluk ruhla, irade ve azimle kazanılır" biçiminde özetledi. Kulübün son 40 yıllık tarihinde şampiyonlukların sayısına da atıfta bulunarak geçmiş başarıları hatırlattı: "Fenerbahçe'yi son 40 yıllık tarihinde 6 kez Aziz Yıldırım, 2 kez de diğer başkanlar şampiyon yapmıştır."
Ayrışma uyarısı
Yıldırım, sarı-lacivertli camianın en büyük sorununun ayrışma olduğunu belirterek bunun kulübe zarar vereceği uyarısında bulundu. "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün en büyük derdi şu anda ayrışmadır. Ayrışmayın. Birlik olun, beraberlik olun." dedi. Ayrıca, seçim sonrası rakip adaylardan biri olan Hakan Bey'in seçilmesi durumunda tebrik edeceklerini, ayrımcılığın Fenerbahçe'ye zarar vereceğini vurguladı.
Yıldırım konuşmasında transfer hedefleri ve beklentilere dair görüşlerini de paylaştı; hayalperest olmadan, gerçekçi bir yaklaşım benimseneceğini söyleyerek, kulübün ihtiyaçlarına göre hareket edeceklerini belirtti. "Fenerbahçe'nin isteyip de alamayacağı futbolcu yoktur" şeklinde konuştu ve birlik çağrısını yineledi.
Konuşma, kongre üyelerine ve taraftara birlik, kardeşlik ve şampiyonluk hedefi etrafında birleşme çağrısı ile sürdü.
FENERBAHÇE BAŞKAN ADAYI AZİZ YILDIRIM, KONGRE ÜYELERİNE HİTAP EDEREK, "BENİM SİZLERE VE FENERBAHÇE'YE BORCUM VAR. İHANET ŞEBEKESİNE ASKERDEN, POLİSTEN, DEVLETTEN ÖNCE MEYDAN OKUYAN FENERBAHÇE'YE BORCUM VAR. BEN VE ARKADAŞLARIM BU BORCU ÖDEMEYE GELİYORUZ" DEDİ.