Azerbaycan’dan Samsun’a uzanan mutluluk: Mehmet Yıldız ile Sevinç Çalış Vezirköprü’de evlendi

Samsun Vezirköprü Öğürlü’den 21 yaşındaki Mehmet Yıldız ile Bakü’den 23 yaşındaki Sevinç Çalış evlendi; aileleri ve davetliler mutluluğa ortak oldu.

Yayın Tarihi: 24.01.2026 13:46
Güncelleme Tarihi: 24.01.2026 13:46

Azerbaycan’dan Samsun’a uzanan mutluluk: Mehmet Yıldız ile Sevinç Çalış Vezirköprü’de evlendi

Azerbaycan’dan Samsun’a uzanan mutluluk: Mehmet Yıldız ile Sevinç Çalış Vezirköprü’de evlendi

Vezirköprü ilçesinin Öğürlü Mahallesi sakinlerinden 21 yaşındaki Mehmet Yıldız ile Azerbaycan’ın Bakü kentinde yaşayan 23 yaşındaki Sevinç Çalış arasında gerçekleşen evlilik, Vezirköprü’de düzenlenen törenle resmiyet kazandı.

Düğün töreni ve katılım

Düğün töreni, genç çiftin aileleri, yakınları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tören boyunca çiftin mutluluğu öne çıktı; aileler ve davetliler genç çifte iyi dileklerini iletti. Mehmet Yıldız’ın inşaat işçisi olarak çalıştığı bilgisi tören metinlerinde yer aldı ve çiftin farklı kentlerden gelen ailelerinin bir araya gelmesi törende dikkat çekti.

İki ülke arasındaki bağların sembolü

Gelin ve damadın birlikteliği, iki toplum arasındaki yakın ilişkilere de vurgu yaptı. Damat Mehmet Yıldız törende yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İki millet tek yürek. Gönüller bir olunca mesafeler anlamını yitiriyor. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan ailelerimize ve tüm yakınlarımıza teşekkür ediyorum". Bu sözler, törenin samimi atmosferini ve aileler arası dayanışmayı özetledi.

Genç çiftin mutluluğuna aileleri, yakınları ve davetliler ortak oldu; tören, iki tarafın geleneksel yaklaşımlarının bir araya geldiği, hem duygusal hem de sosyal açıdan anlamlı bir etkinlik olarak kayda geçti.

SAMSUN’UN VEZİRKÖPRÜ İLÇESİNE BAĞLI ÖĞÜRLÜ MAHALLESİ’NDEN MEHMET YILDIZ, AZERBAYCAN’IN BAKÜ...

SAMSUN’UN VEZİRKÖPRÜ İLÇESİNE BAĞLI ÖĞÜRLÜ MAHALLESİ’NDEN MEHMET YILDIZ, AZERBAYCAN’IN BAKÜ KENTİNDEN SEVİNÇ ÇALIŞ İLE DÜNYA EVİNE GİRDİ.

SAMSUN’UN VEZİRKÖPRÜ İLÇESİNE BAĞLI ÖĞÜRLÜ MAHALLESİ’NDEN MEHMET YILDIZ, AZERBAYCAN’IN BAKÜ...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.