Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir doğum günü mesajı gönderdi.

Yayın Tarihi: 25.02.2024 14:52
Güncelleme Tarihi: 25.02.2024 14:52

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

26 Şubat 1954 doğumlu olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın 70 yaşına giriyor! Bu kapsamda, yarınki doğum günü öncesinde dünya başkanları ve çeşitli ünlü isimlerden kutlama mesajları da geliyor… 

Yıllardan beri Türkiye ile kardeş olarak bağdaştırılan Azerbaycan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününü kutlayan ilk ülke oldu. Bu kapsamda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başarı ve sağlık dileğinde bulundu. Ayrıca, Türkiye’nin refahı için yaptığı çalışmalar nedeniyle Erdoğan’ı tebrik etmeyi de ihmal etmedi. 

Azerbaycan’ın gerçek dostu: Türkiye!

Türkiye’nin Erdoğan liderliğinde ikinci yüzyılına girdiğini anımsatan İlham Aliyev, mesajında “siz Azerbaycan halkının gerçek dostusunuz” dedi ve şöyle devam etti: 

“Azerbaycan'ın haklı davası konusunda her zaman gösterdiğiniz kararlı ve net duruşunuz, tereddütsüz desteğiniz halkımız tarafından şükranla anılmaktadır.”

İlk resmi ziyaret Türkiye’ye yapılmıştı! 

Seçimlerden sonra geleneğe bağlı kalan Aliyev, bu kapsamda ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye yaptığını anımsatarak Erdoğan’a misafirperverliği için teşekkür etti. Son olarak Aliyev, "tek millet, iki devlet” vurgusu yaparak, Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin gelişip güçleneceğinden emin olduğunu kaydetti.