Ayvalık’ta öğretmenlerden oluşan Ayvalık Maarif Halk Dansları Topluluğu hayata geçirildi
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli temel hedefleri doğrultusunda öğretmenlerin kültürel birlikteliğini güçlendirmek amacıyla Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ayvalık Maarif Halk Dansları Topluluğu projesi başlatıldı.
Eğitim süreci ve katılım
Projeye ilçede görev yapan öğretmenler gönüllülük esasına göre katılıyor. Topluluk, ilk eğitim çalışmalarına yüksek bir enerji ve heyecanla başladı. Eğitimler, alanında uzman halk oyunları eğitmenleri Şeref Sakarya ve Güliz Sakarya rehberliğinde yürütülüyor. Farklı okullardan bir araya gelen öğretmenler, geleneksel halk danslarını öğrenme ve meslektaşlarıyla kültürel ve sosyal paylaşım ortamı oluşturma olanağı buluyor.
Hedefler ve etkinlik planı
İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, öğretmenlerin yoğun katılımından duydukları memnuniyeti dile getirerek projenin kültürel değerlerin yaşatılmasının yanı sıra eğitim camiasında dayanışmayı güçlendirdiğini vurguladı. Proje kapsamında topluluğun yıl boyunca düzenli olarak çalışmalara devam edeceği ve yıl içinde çeşitli sahne gösterilerine hazırlanacağı belirtildi. Ayrıca topluluğun yurtdışı festivallerde kültürel etkinliklere katılma planlamalarının da sürdüğü bildirildi.
AYVALIK’TA ÖĞRETMENLERDEN RİTİM YOLCULUĞU