Ayvalık'ın meşhur bademli muhallebi tarifini artık her evde yapmak mümkün. Ayvalık'ta ev hanımlarından alınan bu lezzetli tarif ile tüm misafirlerinizi mest edeceksiniz. Herkes sizden bademli muhallebinin tarifini isteyecek. 4 - 6 kişilik bu tarifi 15 dakikada hazırlayabilir, 5 dakikada pişirdikten sonra 20 dakikada servis edebilirsiniz. İşte bademli muhallebi tarifi...
BADEMLİ MUHALLEBİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ölçüsünde şeker
- 1 yemek kaşığı ölçüsüne tereyağı
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde nişasta
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde un
- 1 yumurtanın sarısı
- Yarım su bardağı ölçüsünde kavrulmuş badem
BADEMLİ MUHALLEBİ TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta bademleri döverek toz haline getirmeden küçük küçük parçalara ayırıyoruz.
- Kısık ateşte kontrollü şekilde bademlerimizi kavuruyoruz. Hafif rengi değişmeye başladığında kenara alarak soğuması için bırakıyoruz.
- Uygun bir tencerenin içerisine şekerimizi alıp kenarlarından hafif erimeye başlayıncaya kadar ocakta tutuyoruz. Bu aşamada şekerleri karıştırmamanız önemli.
- Daha sonra sütten yarım çay bardağı ayırarak kalan sütü ve tereyağı ekliyoruz. Eklemeleri yaptıktan sonra şekerin tamamının erimesi için tekrardan kısık ateşte ocağın üstüne alıyoruz.
- Ayrı bir yere ayırmış olduğumuz sütü; un, nişasta ve yumurtayla güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımımızı şekerli süt karışımını ekleyerek hızlıca karıştırmaya başlıyoruz.
- Tekrardan ocağa alıp göz göz oluncaya kadar muhallebimizi pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ise blender yardımı ile karışımımızı homojen kıvamına getirip, üzerlerine bademleri ekleyip servis kaselerine dolduruyoruz.
- Ddolapta birkaç saat dinlendirdikten sonra bademli muhallebiniz hazır! Herkese afiyet olsun...