Ayvalık’ta 19 yaşındaki Shukrı Yusuf Maxamud’un cansız bedeni bulundu

Dikili açıklarında batan bottan kaybolan 7 göçmenden 19 yaşındaki Shukrı Yusuf Maxamud'un cansız bedeni Ayvalık Küçükköy sahiline vurdu; arama çalışmalarına devam ediliyor.

Yayın Tarihi: 11.01.2026 16:35
Güncelleme Tarihi: 11.01.2026 18:37

Ayvalık’ta 19 yaşındaki Shukrı Yusuf Maxamud’un cansız bedeni bulundu

Ayvalık’ta 19 yaşındaki Shukrı Yusuf Maxamud’un cansız bedeni bulundu

Olayın seyri

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında, 10 Ocak tarihinde batan lastik bottan kaybolan göçmenlerle ilgili yürütülen çalışmalarda, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Küçükköy Mahallesi Sahili bünyesinde bir cansız beden bulundu.

Bölgeye gelen jandarma ve sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Olay Yeri İnceleme timi ve adli tabip tarafından yapılan incelemede, cenazenin 19 yaşındaki Shukrı Yusuf Maxamud adlı kadına ait olduğu tespit edildi. Genç kadının cenazesi, olay yerine gelen kardeşi tarafından teşhis edildi.

Kurtarma ve arama çalışmaları

Olayın başlangıcında, Dikili ilçesi Bademli açıklarında kötü hava koşulları nedeniyle su alan ve yarı batık halde bulunan lastik bottaki 37 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından (TCSG-61) sağ olarak kurtarılmış; kazada daha önce 1 cansız bedene ulaşılmıştı. Bu vakada, kazada kayıp olduğu değerlendirilen 7 kişiden biri olan Shukrı Yusuf Maxamud’un bulunmasının ardından, geriye kalan 6 düzensiz göçmen için arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Tespit ve soruşturmanın durumu

Olayla ilgili soruşturma ve arama-kurtarma çalışmalarına jandarma ve sahil güvenlik birimleri tarafından devam edilmekte olup, bulunan cenaze ile ilgili adli işlemler sürüyor. Yetkililer, geriye kalan kayıp şahısların bulunması için yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirtmiştir.

LASTİK BOTTAKİ 37 DÜZENSİZ GÖÇMEN, SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ TARAFINDAN (TCSG-61) SAĞ OLARAK...

LASTİK BOTTAKİ 37 DÜZENSİZ GÖÇMEN, SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ TARAFINDAN (TCSG-61) SAĞ OLARAK KURTARILDI

LASTİK BOTTAKİ 37 DÜZENSİZ GÖÇMEN, SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ TARAFINDAN (TCSG-61) SAĞ OLARAK...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.