Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Ayva ve Pekmezle öksürüğe veda edin: Bu karışımı deneyin, pişman olmayacaksınız

Uykusuz Kalanlara Müjde! Kışın baş belası öksürükten kurtulmanın doğal yolu: ayva ve pekmez kürü. Bu karışımı yapanlar uykusuz kalmıyor. İşte ayva kürünün yapılışı ve faydaları.

Yayın Tarihi: 05.01.2024 10:16
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 10:16

Ayva ve Pekmezle öksürüğe veda edin: Bu karışımı deneyin, pişman olmayacaksınız

Ayva ile öksürüğe son! Bu karışımı yapanlar gece uykusuz kalmıyor

Ayva ve pekmezli karışım, öksürüğü hızla durduruyor. Bu meyvenin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Peki özellikle gece başlayan ve uyutmayan öksürük nöbetlerine ne iyi gelir?

Öksürük Gece Artıyor, Uyku Kaçıyor

Öksürük, kışın en çok rastlanan sağlık problemlerinden biridir. Bazı durumlarda ilaç tedavisi ile geçirilebilir, ancak bazıları da doğal yöntemlere başvurmayı tercih eder. Geleneksel halk hekimliğinde yaygın olarak kullanılan ayva ve pekmez kürü, öksürükle mücadele edenler için etkili bir doğal çare olabilir.

Ayva ve Pekmezle öksürüğe veda edin: Bu karışımı deneyin, pişman olmayacaksınız

AYVA KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?

Bu doğal kür, yüzyıllar boyunca pek çok kişi tarafından denenen bir yöntemdir. Özellikle kışın sık görülen öksürük sorunlarına karşı iyi bir seçenek olabilir. İşte bu harika karışımın yapılışı:

MALZEMELER

  • 2 adet orta boy ayva
  • 1 küçük çay bardağı pekmez
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  1. Öncelikle ayvaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Sonra ayvaları küçük parçalar halinde kesin.
  2. Yapışmayan bir tavaya tereyağını koyun ve eritin. Eriyen tereyağının içine ayva parçalarını atın.
  3. Ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Yumuşayan ayvaların üzerine pekmezi ilave edin ve iyice karıştırın.
  5. Bu şekilde orta ateşte 6-7 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  6. Ayva kürünüzü ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  7. Soğuyan ayva kürünüzü cam bir kavanoza koyun ve her gün tüketin.